Vraag

Ik ben een afgestudeerd Fiscalist (HBO) maar dit past niet bij mij. Ik wil me omscholen tot psycholoog maar heb ook vaste lasten. Waar kan ik werken en leren?

Ik ben in 2011 afgestudeerd. Ik ben erachter gekomen dat dit beroep helemaal niet bij me past. Ik wil me omscholen tot klinisch psycholoog. Ik woon al op mezelf en heb dus al vaste lasten en zit momenteel zonder baan. Ik wil weer aan het werk maar het liefst in de branche van psychologie. Is er een mogelijkheid om geld te verdienen en tegelijkertijd om te scholen?

07-11-2022 Vraag van Sabine

Sabine, mijn voorgangers stippen al het nodige aan. Ik vind de stap die je wenst te maken niet geheel logisch. Wellicht heb je het onderzocht. De BBL vorm is mogelijk maar je moet er wel rekening mee houden dat je dan echt op een basissalaris start, gebaseerd op minimumloon, of cao-loon.
Twijfel je mogelijk toch aan de juiste keuze dan kan het zeer raadzaam zijn onze inzichtgevende beroepentest eens te doen.
Die kun je vinden op de website.

Met vriendelijke groet,

Roy Derksen
Aspect Organisatie & Advies
www.aspect-organisatieenadvies.nl

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Sabine,

Wanneer je een coach hebt ingeschakeld met het vinden van je droombaan, is er meestal ook een actieplan gemaakt met hoe je dat gaat bewerkstelligen. Daarin staat o.a. welke opleiding aanvullend nodig is, voor welk type organisatie je wilt werken, in welke cultuur en met welke doelgroepen, etc. etc.. Dit plan van aanpak is in feite de jobmarketing, waarbij netwerken en sociale media als LinkedIn, Twitter en Facebook een must zijn. Op HBO- en WO niveau kom je met leren en betaald werken meestal uit op een deeltijdvariant. Zaak is dan om alvast een organisatie te vinden waar je aan de slag kunt en die een vruchtbare bodem kan bieden voor jouw groei als klinisch psycholoog.

Neem nog eens contact op met je coach en vraag haar/hem je hierin nog een stap verder te helpen, voor zover dit nog niet gebeurd is. En zo niet, onze collega in het werkveld, Aaltje Vincent, heeft een paar praktische boeken geschreven over Jobmarketing die je ook verder kunnen helpen. Naast natuurlijk de expertise die de coaches op deze site je kunnen bieden.

Veel succes en hartelijke groet,

Marianne Elken

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40