Vraag

Eerst heeft mijn zoon via een uitzendbureua gewerkt in een garage. Die garage heeft per 01-01-2011 mij een contract aangeboden voor een jaar. Per 01-01-2012 Werderom een contract van een jaar. Nu heef

07-11-2022 Vraag van fokje

Beste Fokje,

Je spreekt over mijn zoon en later mij.. Dat is een beetje verwarrend in dit verband. Welke CAO is van toepassing? ABU, specifieke uitzendCAO of brancheCAO. In zijn algemeenheid is de beantwoording van je vraag als volgt:
Bij contracten voor bepaalde tijd geldt als uitgangspunt dat het einde van het contract automatisch volgt op de afgesproken einddatum. Daarbij gelden wel een aantal mitsen en maren die in de praktijk vaak uit het oog worden verloren:

- Er mogen maximaal drie contracten voor bepaalde tijd worden afgesloten en/of de tijdelijke contracten bij elkaar opgeteld mogen maximaal 36 maanden duren. Na 36 maanden en/of bij het vierde contract geldt er automatisch een contract voor onbepaalde tijd. Middels een CAO kan daarvan worden afgeweken.

De constructie van 3 maanden uit en dan weer terug is een rechtsgeldig facet. Daar zit geen probleem, maar dat voelt wel vervelend, kan ik mij voorstellen.

Succes!

Roy Derksen
Aspect Organisatie & Advies

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Dag Fokje, lees dit maar eens en dat wordt het duidelijk http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/arbeidsovereenkomst-en-cao/vraag-en-antwoord/wanneer-verandert-mijn-tijdelijke-arbeidscontract-in-een-vast-contract.html
Gr, Fred IJpma www.fijwerkcentraal.nl

07-11-2022 Antwoord door Fred

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40