Vraag

Hoe zou je mij omschrijven

Wanneer je als ik, veel ervaring hebt opgedaan op diverse vlakken, maar vanuit een cv gezien komt dat erg "vreemd" over.
Hoe kun je dat het best communiceren in je cv.

ik ben op zoek naar een andere uitdaging, maar heb moeite het juiste startpunt te vinden.

07-11-2022 Vraag van Wally

Beste Wally,

Je vraagstelling is breed.
Welke rode draad zie je wel in je CV, op functioneel dan wel persoonlijk vlak?
Wat drijft je op dit moment, wat kun jij goed en waarom ben jij de meerwaarde voor een werkgever.
Het gaat er natuurlijk niet om of het er op papier vreemd uitziet. Als het maar de juiste intentie heeft en op 'enige' waarheid getoetst zou kunnen worden. Als je bijvoorbeeld aangeeft dat je commercieel bent, maar dat totaal niet blijkt uit je ervaring, dan schiet elke P&O-er, recruiter, bemiddelaar of werkgever het geheel lek. Het gaat dus om echtheid, maar altijd om je uniciteit.

Wat het startpunt zou kunnen zijn is eens uit te werken wat die rode draad is. Hoe zie jij de komende tijd voor je en wat zou je graag willen doen.
Dan pas ben je er waarschijnlijk aan toe om je CV een soort CI (Curriculum Imaginaire) te laten zijn. Dit gaat veel meer uit van je capaciteiten, jou als persoon, met alle overtuigingen en ervaringen die je al hebt.

Je kunt dit voor een deel goed zelf doen, maar mogelijk kan het geen kwaad eens een loopbaanadviseur te raadplegen. Interessant is mogelijk het begeleidingsabonnement van ons.

Succes, in elk geval met de missie.

Roy Derksen
Aspect Organisatie & Advies

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Zoals hierboven al omschreven, beschrijf het op positieve wijze in je cv.
Je bent een generalist, hebt een brede interesse, je voelt je snel ergens thuis, je past je makkelijk aan, van vele markten thuis, enzovoorts. Het moet natuurlijk wel kloppend zijn.
Succes met solliciteren!
Hartelijke groet,
Irma Noteboom

07-11-2022 Antwoord door Irma

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Wally,

Als je weet wat je nieuwe uitdaging is/wordt, dan wordt je cv schrijven ook gemakkelijker. Per sollicitatie kun je die namelijk het beste aanpassen richting de vacature. Niet door dingen te verzinnen, maar door datgene wat in de nieuwe functie overlapt met je ervaring, er uit te laten springen...
Dan is het wel van belang dat je eerst weet wat je zoekt...

Dus misschien is het een idee om dat eerst goed uit te zoeken en daarna verder te gaan met je cv en het daadwerkelijke solliciteren.

Heel veel succes in iedergeval.
En mocht je er niet uitkomen, dan kan een van ons je vast wel verder helpen.
Met vriendelijke groet,

Lonneke Pannekoek
www.coachathome.nl

07-11-2022 Antwoord door Lonneke

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Wally,

Het zou natuurlijk geweldig zijn wanneer je nu een pasklaar antwoord kreeg op deze moeilijke vragen.
Van achter naar voor. Als je goed naar jezelf luistert - en dus niet naar je omgeving - dan weet jij vanzelf wanneer de tijd rijp is om een nieuwe stap te zetten. Maar weet je eigenlijk wel welke exacte stap dat zal moeten zijn? Of gaat het slechts om de uitdaging?

Wat betreft je CV. Als je veel verschillende jobs hebt gedaan, dan is het niet handig die allemaal te vermelden omdat de lezer dat kan interpreteren als wispelturig, ontrouw etc. Je kunt voor jezelf eens nagaan wat de verschillende jobs overeenkomstig hadden. Bv. omgang met mensen, zelfstandig werken, creatieve uitdagingen, onregelmatige werktijden ed. Wellicht helpt dat om de werkzaamheden te structureren. Verder is het belangrijk dat je in je CV vermeldt 'wie je bent', wat maakt jou speciaal, anders dan anderen. Maak de lezer nieuwsgierig naar de persoon achter het vel papier. Dat werkt beter dan het opsommen van ervaringen, geloof me!

Succes met dit avontuur en ik hoop dat je zelf de antwoorden vindt, waar je nu naar zoekt.

Joke N, Nor&daal puur communicatie
info@norendaal.nl, www.norendaal.nl

07-11-2022 Antwoord door Joke

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Wally,
Zorg dat je CV past bij de baan waar je op solliciteert en dat de vaardigheden en ervaring die gevraagd worden duidelijk naar voren komen. Focus hierbij vooral op de afgelopen 10 jaar. De ervaring die je misschien 20 jaar geleden opgedaan hebt is minder relevant, omdat jij je sinds die tijd verder ontwikkeld hebt en ook de functies zelf veranderd zijn. Je kunt dan ook banen samenvoegen onder een noemer zonder elke werkgever apart te benoemen.
Het eerder genoemde boek Jobmarketing 2.0 van Aaltje Vincent kan je hierbij helpen. Zoek in ieder geval iemand die samen met je naar je CV kijkt, een ander is vaak beter in staat om al je sterke punten te ontdekken, bekwaamheden die jij waarschijnlijk het normaalste van de wereld vindt.
Succes,
Marese Donkers-Dijken
info@maresecoaching.nl

07-11-2022 Antwoord door Marese

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40