Vraag

Waat zijn de mogelijkheden voor omscholing voor mij die altijd als boekhouder gewerkt heb. Ben nu 63, en moet doorwerken ivm gat in de AOW

IK heb 27 jaar in het buitenland gezeten, met als gevolg een gat ind e AOW van 52%. Ik werk nog volledig als boekhouder, maar zoek daarnaast een omscholing om ook na mijn 65e inkomen te genereren.
Wat zijn er voor omscholings moelijkheden, b.v. als bakker, beveiliger in groot distributie organisatie of iets dergelijks.

Alvast dank voor uw antwoord

07-11-2022 Vraag van Andy

Goedenavond Andy,

Als ik het goed begrijp, zoek je een baan voor na je 65e. De vraag die ik heb is waarom omscholing nodig is? Je bent nu tenslotte volledig actief als boekhouder. Kun je met het beroep van boekhouder ook niet na je 65e actief blijven?

Groet, Hans Huberts
Goedezet!
06-20102320

07-11-2022 Antwoord door Hans

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Andy,

Ik sluit mij voor een deel aan bij de vorige professionals.
Je wilt wat extra doen om aan de compensatie te komen rondom je AOW, dat is heel begrijpelijk. De omscholingsvormen en richtingen die je noemt zijn niet helemaal logisch. Met betrekking tot de beveiliging bijvoorbeeld, geldt dat (vanuit de CAO) niet verplicht bent om deel te nemen aan weekenddiensten, avonddiensten en feestdagendiensten. Dit maakt je voor de gemiddelde werkgever in de branche niet interessant. Denk er ook bij dat er een stevige fysieke component van u gevraagd wordt, daar wil men uiteindelijk geen enkele risico mee lopen.

Waarom is het niet mogelijk om meer werk te doen als boekhouder, heb je dat al eens onderzocht. Hier ligt toch al 27 jaar je kracht. Dat zou in de vorm van ZZP heel goed kunnen, maar er zijn wellicht beter passende oplossingen. Daarvoor moet ik je echt beter kennen, en wat dingen nader uitvragen.

Je kunt altijd vrijblijvend sparren, we kunnen daarnaast mogelijk een plan voor je uitstippelen.

Met hartelijke groet,

Roy Derksen
www.aspect-organisatieenadvies.nl

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Andy,

In aanvulling op de adviezen van mijn collega's hierboven, zou je volgens mij in je eigen werkveld van onschatbare waarde kunnen zijn, wanneer je je kwaliteiten als boekhouder ook kunt combineren met je ervaring in het buitenland. Als ZZp-er heb je dan misschien wel de zogenaamde niche in de markt te pakken.

Veel succes en hartelijke groet,

Marianne Elken

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40