Vraag

Ik ben al 3 jaar aan het solliciteren en solliciteer alleen naar advertenties waarvan ik weet dat ik daar ook ervaring in heb. Elke keer krijg ik een terugkoppeling met als antwoord dat mijn c.v. niet

k ben al 3 jaar aan het solliciteren en solliciteer alleen naar advertenties waarvan ik weet dat ik daar ook ervaring in heb. Elke keer krijg ik een terugkoppeling met als antwoord dat mijn c.v. niet aansluit op hun gevraagde profiel. Ik vraag me af wat er dan verkeerd is aan mijn c.v. of komt het door mijn leeftijd. Ik ben namelijk 47 jaar maar zie er representatief en jonger uit.

07-11-2022 Vraag van sps

Ik zou willen adviseren om contact op te nemen met het bedrijf en te vragen of ze de reden van afwijzing verder kunnen motiveren.
Uit mijn eigen ervaring als P&O-functionaris kan ik stellen dat dit helemaal niet vreemd is. Het zal u hopelijk een beter beeld geven van de reden van afwijzing.
Als u wilt mag u uw cv aan mij doosturen, zodat ik een reactie kan geven hierop en eventuele verbeteringen aan u kan doorgeven? u kunt dit dan mailen naar info@veenstracoaching.nl

Met vriendelijke groet,
Veenstra Coaching

Yvonne Veenstra

07-11-2022 Antwoord door Yvonne

Vond je dit antwoord nuttig?

Geachte SPS,

Wat vervelend dat je zo lang zonder tastbaar resultaat aan het solliciteren bent.
Waarom bedrijven je momenteel afwijzen voor banen is natuurlijk lastig vast te stellen. Welk CV je gebruikt etc. daar zit vaak de kloe niet.
Je moet jezelf, zeker als je respresentatief bent zichtbaarder maken voor de werkgevers. Dit kan door netwerken, gebruik van social media, mensen persoonlijk te ontmoeten en door met name uit te gaan van je kwaliteiten en reƫle arbeidsmogelijkheden. Uiteraard moet je nadenken over, waar kan of wil ik eventueel nog ergens iets compenseren in mijn baankeuze. Mensen ontmoeten die werkelijk harder voor je gaan lopen, en potentie in je zien dat kost 'tijd', maar het levert verdraaid veel op.

Het spreekt voor zich dat ik u meer over onze begeleiding kan/wil vertellen, maar allereerst denk ik dat je aan de slag moet, met jezelf zichtbaar maken.

Succes

Roy Derksen

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste,
Vraagje: verander jij jouw CV en motivatiebrief bij elke sollicitatie die je verstuurt? Zo sluit deze steeds goed aan op de openstaande vacature. Wat ook kan helpen is -zoals ook al werd genoemd- een uitleg te vragen aan de recuiter/werkgever waarom ze je niet willen uitnodigen voor een gesprek! Tevens kan het helpen om een vriend/familielid/oud collega naar je brief en CV te laten kijken.
Mocht het allemaal niet helpen, raad ik je aan om je brieven te laten checken door een (loopbaan) expert. Oudstanding heeft hier zelfs een korte workshop voor ontwikkeld, zodat je alles leert over de opzet van het maken van een overzichtelijk CV en bijpassende motivatiebrief. Meer info hierover vind je op de site: www.oudstanding.nl/events
Ik wens je veel succes met je zoektocht naar werk!

07-11-2022 Antwoord door Dineke

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste sps,

Naast alle genoemde adviezen van mijn collega's wil ik je ook opmerkzaam maken op het inzetten van LinkedIn (digitaal cv; zie www. linkedin.nl) als een middel om naar gewenst werk te komen. Misschien dat collega Yvonne Veenstra je daar ook mee wil helpen, wanneer je toch met je cv aan de slag gaat.

De meeste recruiters gebruiken LinkedIn als gratis databank. Dus maak daar vooral gebruik van. Zeker als je weet dat zo'n 70% van alle beschikbare vacatures wordt gegund via een netwerk. Vacatures die niet eens in de openbaarheid komen. Dus zorg dat je online goed vindbaar bent. Aaltje Vincent heeft een goed boek geschreven over 'Solliciteren met LinkedIn'. Daarmee kun je zeker je voordeel doen. Wel handig te inventariseren waarom het nu niet lukt met je huidige wijze van solliciteren. Houd moed, de aanhouder wint.

Veel succes en hartelijke groet,

Marianne Elken

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40