Vraag

Hoe nu verder?

Ik heb de opleiding SPW4 gedaan en tot nu toe veel werkervaring opgedaan. Mijn werk binnen de kinderopvang eindigt begin volgend jaar. Dit is mijn zoveelste baan wat afloopt.
Nu overweeg ik om een opleiding ( SPH/Pedagogiek deeltijd) te gaan doen, maar weet niet hoe dat er in de toekomst uit gaat zien qua baanzekerheid. Daarnaast is het moeilijk om een leerplek te vinden. Ook een baan is moeilijk te vinden. Wat moet ik nu doen? Ik wil namelijk mezelf erg graag verder ontwikkelen, maar heb het gevoel dat ik vast zit!

07-11-2022 Vraag van Mar

Beste Mar,

Op dit moment, binnen de huidige arbeidsmarkt en economische situatie lopen steeds veel contracten af. Een vaste baan krijg je op dit moment helaas niet zo snel. Wat betreft baanzekerheid, die is er eigenlijk nergens op het moment. Belangrijk is om te onderzoeken wat jij het liefste wil voor nu en de langere termijn. Dan kun je daar naar toe gaan werken. En misschien is er wel een combinatie van werken en leren te maken? Wat je ook kunt doen is contact opnemen met de onderwijsinstelling waar je van plan bent misschien de opleiding te gaan doen en eens kijken of je met oud studenten kunt praten. Hoe hebben zij dingen aangepakt en waar zijn zij terechtgekomen? D.m.v. van orienterende gesprekken kun je je keuze misschien gemakkelijker maken?
Met vriendelijke groet,
Lonneke Pannekoek
Coach@home.
06-19941793

07-11-2022 Antwoord door Lonneke

Vond je dit antwoord nuttig?

Hoi Mar,

Mijn aanbod is, laat me dat eens testen. Misschien zit je goed, dan kun je een stappenplan maken. Wellicht komen daar hele andere aanknopingspunten uit. Er is altijd kans op werk, maar je moet je wel kunnen en durven focussen. Dat begint echt bij stap 1, weten wat je wilt.

Roy Derksen
Aspect Organisatie & Advies
0614420322

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Mar,

Volgens mij had ik je vraag al beantwoord op een ander gedeelte van deze site, maar bij deze ook hier:

Met SPH/Pedagogiek kies je ervoor om je verder te specialiseren/verbreden in je vak. De vraag is of je dat ook wilt. Misschien is het einde van je dienstverband ook een natuurlijke manier om eens te kijken welke andere richtingen je eventueel op zou willen. Ook zou je de komende tijd contact op kunnen nemen met overkoepelende instanties in de kinderopvang om te achterhalen wat hun toekomstverwachtingen zijn en hoe zij daarop in willen spelen, zodat jij je plan kunt trekken.

Succes en hartelijke groet,

Marianne Elken

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Mar,
Goed dat je je zelf nu deze vraag stelt. Neem de tijd om je te oriƫnteren op je toekomst. Wil je verder in deze richting of wil je een andere kant op. Je kunt hierbij een loopbaanadviseur inschakelen om alles helder op een rijtje te zetten. Een loopbaanadviseur in jouw buurt kun je vinden op www.noloc.nl
Veel succes

Marese Donkers-Dijken
info@maresecoaching.nl

07-11-2022 Antwoord door Marese

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Mar,
Hoe makkelijk het wellicht ook klinkt vanaf de zijlijn toch moet je proberen je toekomst zorgen los te laten. De arbeidsmarkt is voor iedereen in beweging en onzeker. Probeer los te laten daar waar je geen invloed op hebt. Wat heel sterk van je is, is dat je in jezelf wilt investeren!! Een opleiding voor SPH, een die ik zelf ook heb gevolgd geeft je naast een aanvullende opleiding weer heel veel nieuwe mogelijkheden, inzichten maar ook contacten. De opleiding waar jij de SPH wil volgen kan jouw mogelijk mee adviseren en zoeken naar een werkplek. Er zullen altijd mensen zoals jij nodig zijn die opgeleid zijn als hulpverlener. Het geeft je een basis en het is niet gezegd dat jij in de hulpverlening zult blijven werken.
Ik herken wel wat je zegt over het vast zitten, je bent op een punt gekomen waarop je niet weet hoe nu verder en waar sta ik morgen. Het gegeven dat je dit forum gebruikt om andere met je mee te laten denken betekend al dat je in beweging bent.
Zelf ben ik na mijn SPH tijd een tijdje intercedent bij een uitzendbureau geweest omdat ik ook niet wist hoe nu verder. Via dit uitzendbureau kreeg ik de gelegenheid om bij andere werkgevers te kijken, wat voor banen zijn er nou eigenlijk, wat voor salaris hangt daar aan vast enz enz enz....
Uiteindelijk heeft het me inzicht gegeven in hoe de arbeidsmarkt in elkaar zat.
Ik weet verder niet vanuit welke financiƫle situatie jij straks na je contract iets wil gaan doen maar vanuit een WW constructie kun je bv ook onbetaalde stages/werkervaring opdoen en proberen een opleiding te volgen naast deze werkervaring.
Al met al, succes in je beslissingen en blijf met je omgeving praten zodat ze mee blijven denken.

Irene Jacobs

07-11-2022 Antwoord door Irene

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40