Vraag

Carriereswitch

Momenteel ben ik werkzaam bij de defensie, Maar ik zou graag in de toekomst iets anders willen doen.

Mij voorkeur gaat uit naar logistiek met een administratieve achtergrond zoals logistiek/administratief medewerker logistiek medewerker import/export of douane declarant.

Is er een mogelijkheid om in 1 van de bovenstaande functies in die branche een kijkje in de keuken te kunnen nemen. Zodat ik wat meer weet over wat je de functie inhoudt en wat voor opleidingen je daarvoor nodig.

Ik heb in 2004 een MBO 4 administrateur opleiding afgerond, Maar heb door mijn huidige werkgever daar weinig / niks mee gedaan.

Kunt u mij adviseren wat voor mij de mogelijkheden zijn?

Met vriendelijke groet,

Rob

07-11-2022 Vraag van Rob

Hoi Rob,

Met betrekking tot je vraag is voor mij als carrièrecoach lastig in te schatten Hoe uw skills zijn met betrekking tot de genoemde functies. Je bent en blijft een starter. Ik Zou je adviseren een lijst te maken van bedrijven waar je Zou willen werken. Probeer hen eens aan te kloppen voor een adviesgesprek om meer te weten te komen can de praktijk.. Denk ook eens aan LINKEDIN om hier een centrale vraag te posten. Het moet mogelijk zijn om te oriënteren.

Succes!

Roy Derksen

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Dag Rob,

Ken je misschien iemand die in een van de bovenstaande sectoren werkt?
Je zou met deze mensen in gesprek kunnen gaan en ze vragen wat ze precies doen. Mocht je dat enorm aanspreken dan zou je kunnen vragen of je eens een keer een dagje mag meelopen. Zo krijg je goed inzicht in wat iemand de hele dag doet en of dat ook bij jou zou passen. Wees je er inderdaad wel van bewust dat als je een nieuwe richting kiest dat je dan weer als starter begint. Het zou daarom mooi zijn als je via defensie een overstap naar een andere functie zou kunnen maken. Echter, door de bezuinigigen en reorganisaties binnen defensie weet ik niet hoe haalbaar dat op dit moment is .

Succes!

Eva Dijkema
Vos Opmaat Consultancy, Groningen
www.vosopmaat.nl

07-11-2022 Antwoord door Vos

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Rob,
Mijn reactie is niet heel anders. Netwerkgesprekken voeren geeft je het meeste inzicht en is ook leuk om te doen. Heb je zelf een linked in profiel? Je kunt op linked in namelijk ideaal zoeken of er een eerste graads contact van jou een bekende heeft werken bij een bedrijf waar je nieuwsgierig naar bent. Via deze weg kom je het makkelijkst aan tafel. Heb je geen linked in? Vraag het dan aan een paar kennissen die veel contacten op linked in hebben. In de netwerkgesprekken kun je alle vragen kwijt en als je via via binnenkomt is dat nooit verkeerd.

Mocht je nog meer willen weten, schroom niet om even contact op te nemen.

Succes!

Met vriendelijke groet,
Valérie Joosten
valerie@Joostencoaching.nl
www.joostencoaching.nl

07-11-2022 Antwoord door Valerie

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40