Vraag

Ik ben adm medewerker en binnenkort werkloos, Is het slimmer om over te stappen op een baan in de zorg? hoe pak ik dat aan?

07-11-2022 Vraag van Bernadine

Helemaal eens met Jan hierboven. Bij zorginstellingen hebben ze vaak Opleidingsadviseurs of - coordinatoren die heel goed kunnen vertellen of ze nog mensen nodig hebben en of je op gesprek kunt komen. Ga eens rondbellen in je omgeving bij het soort instellingen waar jij graag wilt werken. Bedenk eens wat jij leuk vindt/lijkt aan werken in de zorg en welke richting je dan uit wilt: ouderenzorg, revalidatie, gehandicapten, ziekenhuizen. Genoeg keus. Succes!

Hartelijke groet,
Yvonne van Lith
EnnovyCo.nl

07-11-2022 Antwoord door Yvonne

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Bernadine,

De adviezen m.b.t. de zorgsector van Jan en Yvonne deel ik. Wel vind ik dat beiden voorbij gaan aan jouw werkervaring en mogelijkheden binnen de administratieve sector. Ik begeleid momenteel een jongeman die mij bijna dezelfde vraag stelde: heeft het nog wel zin om te solliciteren in de administratieve sector? Kijkend naar zijn opleiding en werkervaring heb ik toen ja gezegd. Vier weken later heeft hij twee sollicitatiegesprekken gehad voor administratieve banen. Dit wil niet zeggen dat het voor iedereen zo kan lopen, maar stap niet te snel af van datgene waar je ervaring in en kennis van hebt.

Naast loopbaancoach werk ik als interim P&O adviseur binnen de gehandicaptenzorg. Mocht er behoefte aan zijn kunnen we over de zorg- en de adminstratieve kansen doorspreken.

Met vriendelijke groet,

Hans Huberts
Noloc-erkend adviseur
www.goedezet.nl

07-11-2022 Antwoord door Hans

Vond je dit antwoord nuttig?

Klopt hoor Hans maar ik sluit aan op haar vraag hoe ze dat aanpakt om naar de zorg over te stappen. Ze kan natuurlijk altijd ook nog als administratief medewerkster in de zorg solliciteren en op die manier eens kijken of het directe zorgvak iets is voor haar. Als je werkloos wordt maar je vindt je werk wel heel erg leuk zou ik zeker eerst eens rondkijken wat daar nog te vinden is.

Groet,
Yvonne van Lith

07-11-2022 Antwoord door Yvonne

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Bernadine,
Zo te zien heb je al de nodige goede adviezen gekregen. Bedenk in ieder geval voor jezelf wat voor jouw het liefste werk is dat je graag wilt doen. Is dat mensen helpen? En dan ook nog in de zorgsector of heb je meer plezier in het verrichten van administratief werk? Of misschien zelf nog iets heel anders, wat je nu nog niet weet. Een bewuste keuze maken, is altijd een slimme stap. Volg vooral de bovenstaande adviezen op om meer duidelijkheid te krijgen.

Veel succes en hartelijke groet,

Marianne Elken

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Bernadine,
Stel jezelf niet de vraag of het slimmer is..wat is de reden dat je jezelf dit afvraagt..
Ik werk ruim 25 jaar binnen de ggz als verpleegkundige vanuit de passie om een luisterend oor te bieden aan de persoon met psychische klachten, dus om haar/zijn vehaal te laten vertellen, begrip te tonen.
Welke zorgrichting heb je voor ogen.
Neem eens contact op met verschillende zorginstellingen en onderwijsinstellingen om een beeld te krijgen van het vak..
Dan kom je er van zelf achter of deze richting bij je past.
Succes met je vervolg stappen.

Vriendelijke groet,
Jos Nederpel
Nederpel SPV Praktijk

07-11-2022 Antwoord door Jos

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Bernardine,
De enige die deze vraag kan beantwoorden ben jij, wat trekt je aan in de zorg? In welke zorgsector zou je willen werken? Praat met mensen die in de zorg werken. Klopt het arbeidsperspectief met wat jij nu in je hoofd hebt? Neem niet overhaast een beslissing. Ik ben het geheel eens met bovenstaande suggesties om te kijken of je in een administratieve functie in de zorg terecht kan.
Veel Succes,
Marese
info@maresecoaching.nl

07-11-2022 Antwoord door Marese

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40