Vraag

Wat nu??

Goedendag,

Ben 13 jaar werkzaam bij Defensie als Marinier.
Al deze tijd dit naar volle tevredenheid gedaan, maar sinds een jaar is het roer om.
Ben net volledig hersteld van kanker en dit heeft voor mij veel veranderd. Ben niet meer de persoon die ik was. Wil nu s' avonds thuis zijn, weten waar ik volgende maand ben en een baas tevreden maken.
Heb alleen het idee dat niemand op me zit te wachten met deze medische achtergrond. Ook de stap van het bekende naar het nieuwe...de hypotheek moet ook betaald worden.
Bij wie kan ik terecht voor advies?

07-11-2022 Vraag van Rob

Hoi Rob,

Wat heftig, je beschrijving..
Ik zou graag met je een aantal dingen op een rijtje zetten. Natuurlijk is de praktijk zoals die is, maar alleen met de gerichte aanpak en de schouders eronder, kom je stappen verder. Je zit terecht met vraagstukken, als hypotheek en dat jij je zorgen maakt, dat is ook logisch. Een eerste gesprek, telefonisch of één-op-één is altijd mogelijk. Uiteraard is dat gratis.

Gr Roy Derksen
info@aspect-organisatieenadvies.nl

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Rob,

Goed te horen dat je hersteld bent van kanker. Het verbaast mij niet dat je nu op het kruispunt staat om een nieuwe weg in te slaan. Zoals collega Roy al aangaf, is het verstandig om met een loopbaanprofessional een en ander op een rij te zetten. Mogelijk zijn er zelfs professionals die gespecialiseerd zijn in het begeleiden van mensen met een levensproblematiek zoals jij hebt doorlopen. Mogelijk dat je huidige werkgever je die kans ook wil geven om een mooie herstart in je loopbaan te maken. Of je verleden van ernstig ziek zijn wel of geen rol gaat spelen op de arbeidsmarkt, zal voornamelijk liggen aan hoe jij met dit verleden om wilt gaan. Zoals Johan Cruijff het al zei: 'elk nadeel heb ze voordeel'. Welke verrijking heb jij door het herstelproces van kanker gekregen en wat kun je daarvan in positieve zin in toekomstig werk toepassen. Focus op wat beschikbaar is en niet op wat er niet is of wat niet kan. Op deze site en op de NOLOC site vind je erkende loopbaanprofessionals die je zeker verder kunnen helpen.

Veel succes en hartelijke groet,

Marianne Elken

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Rob,
Het kan niet anders dat je dooreen ingrijpende ziekte als kanker verandert en anders tegen het leven aankijkt. Ik weet niet of je op dit moment nog fysieke beperkingen hebt, zoals bijvoorbeeld vermoeidheid die het sowieso lastig maken om weer als marinier te functioneren. In dat geval kan het zijn dat je leidinggevende je wil ondersteunen in een loopbaantraject om te kijken wat voor jou een goede functie zou zijn, waarbij je zowel naar interne als externen mogelijkheden kunt kijken. Ik ken een collega die zich als loopbaancoach gespecialiseerd heeft in de ondersteuning van (ex-)kankerpatienten. Mocht je meer informatie willen hebben, neem gerust contact op.

Veel succes,

Marese Donkers-Dijken
info@maresecoaching.nl

07-11-2022 Antwoord door Marese

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo Rob, Ik sluit me aan bij bovengenoemde opmerkingen. Daarnaast wil ik zeggen dat iemand zoals jij die kanker heeft gehad veel doorzettingsvermogen en moed nodig hebt gehad. Dit zijn positieve competenties. Als jij zelf weet en overtuigd bent van wat je een werkgever op dit moment kan bieden ben jij geloofwaardig. Dat is waar het om draait. Ken je Maarten van der Weijden de olympisch kampioen open water zwemmen? Hij was overtuigd dat hij een olympische titel zou kunnen halen na zijn ziekte. En het is hem gelukt. Jouw doel zal een andere zijn, maar zeker haalbaar. Succes!
Evelien van Essen
Evelien@vida-advies.nl
www.vida-advies.nl

07-11-2022 Antwoord door Evelien

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40