Vraag

Welke opleidingen passen bij mijn wensen?

( Dit is een kopie van een brief dat ik verzonden heb naar de website: springtest.nl

Wat? Inhoud en resultaat:
Hallo, Mijn naam is Joaquim Vieira en ik ben op zoek naar een opleiding waar ik creatief & communicatief uit de voeten kan komen. Het liefst prefereer ik GEEN opleiding dat lux, stijlvol oogt en veel aanzien heeft, als de vraag een aanbod toch niet te positief is (juridisch, geneeskundig, economisch etc.). Overigens ben ik niet bang voor concurrentie, wel wil ik ten alle tijden (tot zover het kan) een baan hebben.

Waarom? Achtergrond en motivatie:
In principe ben ik een student dat nog niet helemaal uit is over wat hij nou precies wil gaan doen. Wel zie ik mijzelf als iemand dat zeer creatief is (ten opzicht van anderen) en ben ik op sociaal/communicatief gebied ook sterk. Ik wil hierin een opleiding volgen op basis van wat ik kan en leuk vind en om mijzelf hierin te verbeteren.

Hoe? Niveau, regio, budget en duur:
Een Voltijds-opleiding van het denk niveau HBO is wel vereist. En verder ben ik bereid ver te reizen voor een opleiding dat goed bij mij past. Zelf kom ik uit Almelo (Twente, Overijssel) Budget: studiefinaciering. mvg Joaquim Vieira

07-11-2022 Vraag van Joaquim

Beste Joaquim,
Uit jouw brief haal ik dat je gemotiveerd bent en bewuste een studie wil kiezen die bij je past. Gezien de investering, een HBO opleiding van 4 jaar zou ik je adviseren om de tijd te nemen voor je keuze, een keuze die je alleen kunt maken of met behulp van een studie- of loopbaanadviseur.
Belangrijk om je wensen en kwaliteiten zo specifiek mogelijk te maken en dan kun je aan de hand van alle studie mogelijkheden bepalen welke opleidingen aan jouw eisen voldoen. Vervolgens praten met studenten die de opleiding doen en/of afgerond hebben om te zorgen dat het beeld dat jij hebt bij de opleiding ook overeen komt met de ervaringen van anderen. Het zou jammer zijn als je na 3 maanden erachter komt dat de studie niet aan je verwachtingen voldoet.

Veel succes met het maken van je studiekeuze

Marese Donkers-Dijken
info@maresecoaching.nl

07-11-2022 Antwoord door Marese

Vond je dit antwoord nuttig?

Joaquim,
Mooie / goede zelfanalyse.
Ik zou je graag een kort onderzoek aanbieden. Test onderzoekt feilloos welke interesses je hebt en welke logische vervolgstappen je kan man.
Heb je interesse dan zie ik je mail graag tegemoet.

SUCCES!

Roy Derksen
Aspect Organisatie & Advies
mail naar: servicebureau@aspect-organisatieenadvies.nl voor meer info

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Joaquim,

In aanvulling op de reactie van Marese, vroeg ik me af of je op je huidige opleiding hiervoor niet terecht kan bij je decaan of studieloopbaanbegeleider, ook wel SLB-er genoemd. Als het goed is, zijn zij prima op de hoogte in studieland en zijn zij binnen handbereik om jou verder te kunnen helpen. Zo niet, dan kun je bovenstaande adviezen opvolgen.

Succes en hartelijke groet,

Marianne Elken

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40