Vraag

Hoe kom ik erachter wat ik met mijn opleiding en werkervaring nog meer kan doen?

Hallo, ik heb 10 jaar lang bij een agrarisch loon en grondverzet bedrijf gewerkt. Ik ben hier vanuit mijn stage ingerolt en heb ook nooit een andere wergever gehad. Ik heb dus ook nog nooit gesoliciteerd. Ik ben momenteel helemaal uitgekeken op mijn huidige baan, ik denk ook niet dat ik dit werk tot mijn 65e vol houd. Ik zou wel eens heel wat anders willen, ik heb al gekeken naar opleidingen bijvoorbeeld richting het onderwijs, dit valt niet te combineren met mijn huidige baan. Ik ben in het bezit van de volgende diploma's: vbo C, mbo melkveehouderij 2 jaar en mbo loonwerk 3 jaar. Ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

groet Jan-Paul van Maanen

07-11-2022 Vraag van Jan-Paul

Beste Jan Paul,
Je kunt overwegen om je brede werkervaring te laten valideren via EVC of EVP. Op deze manier krijgen jij én de markt inzicht in de maatschappelijke waarde (lees kerncompetenties) van je specifieke werkervaring.

Zie: www.libereaux.nl

succes,

Raymond Steenkamp

07-11-2022 Antwoord door Raymond

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo Jan-Paul,

Kort door de bocht lees ik dat je eigenlijk nooit goed gekeken hebt naar wat past er bij mij en wat wil ik zelf graag doen. Je schrijft ik ben erin gerold. Het is in mijn beleving zinvol om eerst eens te gaan onderzoeken waar je talenten liggen en daarna te kijken welke beroepen zouden daar het beste bij aansluiten. En daarna kom je bij het maken van een stappenplan en dat kan dan twee sporen hebben. Werk om je opleiding te kunnen bekostigen en hoe bereik ik mijn einddoel werk waar ik mijn talenten kan inzetten.
Mijn advies zou zijn eerst dat eens te gaan onderzoeken en daarna een richting te kiezen voor een opleiding.

Succes.

Met vriendelijke groet,
Esther Smeenge
Bureau voor Creatieve Loopbaanbegeleiding

07-11-2022 Antwoord door Esther

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Jan-Paul,
In aansluiting op het advies van Raymond ziet het er ook naar uit dat je het nodig hebt de balans op te maken om een vervolgstap in je loopbaan te kunnen maken. Als je iets anders wilt, wat zou je dan het liefste willen? Wat vind je interessant aan onderwijs bijvoorbeeld? Zelf een opleiding volgen die wel te combineren valt met je werk, of je ervaring inzetten in het onderwijs? Misschien is het toch raadzaam hierover met een loopbaanprofessional in gesprek te gaan. Op deze site en op de site van NOLOC vind je meer dan genoeg experts waarmee je aan de slag zou kunnen gaan. Die investering levert je meer inzicht op in wat je wilt en hoe je dat realistisch gezien, kan bereiken.
Succes en hartelijke groet,

Marianne Elken

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Jan-Paul, op onze site vind je een hele bruikbare test-tool, als je die invult kun je geheel inzicht krijgen in de volgende stap in je loopbaan. Dat zou ik je graag aanreiken.

Succes!

Roy Derksen

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40