Vraag

Omscholing op leeftijd

07-11-2022 Vraag van Lisan

Beste Lisan,
Wat je wil is inderdaad niet gemakkelijk, maar zeker niet onmogelijk ook niet in deze tijd. Het is wel belangrijk, zoals Jan ook aangeeft, dat je voor je zelf helder hebt wat je zou willen doen, en dat je zelf organisaties benadert. Ik ken zelf 2 mensen van boven de 50 die het afgelopen jaar een dergelijke switch gemaakt hebben.
Veel Succes, Marese Donkers-Dijken

07-11-2022 Antwoord door Marese

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Lisan,
Ter aanvulling:
Misschien heb je zelf al een idee wat die switch zou moeten worden. Ga eens praten met mensen die dat werk al doen. Dan heb je een indicatie hoe het zit met eventuele terugval in salaris en of het makkelijk is om er tussen te komen.
Je zou ook kunnen proberen of je een dagje mee kunt lopen met iemand die het werk doet wat jij graag zou willen doen. Op die manier krijg je een kijkje in de keuken voordat je daadwerkelijk de knoop doorhakt om de switch ook echt te maken.

Eva Dijkema-Stolk
Loopbaanadviseur, Vos Opmaat Consultancy Groningen
www.vosopmaat.nl

07-11-2022 Antwoord door Vos

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40