Vraag

Ben 50plusser, vrouw, 6 maanden werkloos, was office-manager en kom niet aan het werk. Wil me laten omscholen tot meubelmaker, verpleegster of wat ook waar vraag naar is.Wie kan mij adviseren?

Wil heel graag weer aan het werk en ben langzamerhand wanhopig aan het worden. Wil graag investeren in een opleiding, maar wil er wel zeker van zijn daar dan ook werk in te vinden. Opleidingen en cursussen: het is een woud, zie dus door de bomen het bos niet meer. Wie heeft een goed advies??

07-11-2022 Vraag van Joke

Hallo Joke, De site werk.nl biedt de competentieatlas aan. Hierop kun je je je interesses, kwaliteiten, opleidingsniveau en voorkeur voor beroepsrichting aangeven. Dan worden er een aantal bijpassende beroepen gefilterd. Deze kun je op de site verder onderzoeken door op de link te klikken. Er wordt ook aangegeven hoeveel werk er in de branche is. De vraag naar medewerkers in de zorg is groot.
Kom je er zelf niet uit, dan is het raadzaam een hulpbron in te schakelen. Dat kunnen vrienden zijn, maar ook bijvoorbeeld een professionele loopbaanadviseur (NOLOC leden zijn gecertificeerd).
succes met je onderzoek!
Evelien van Essen
www.vida-advies.nl

07-11-2022 Antwoord door Evelien

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo Joke,
Heb meerdere fijftig plussers succesvol naar werk begeleid.
Ik val meteen met de deur in huis ok?

De kunst is, dat je je pad van bestemming gaat volgen.
Deze bestaat uit 2 onderdelen:
1- je levensopdracht
2- je beroepsmatige bestemming, beroeping.

Als je deze 2 leert combineren met je talenten, expertise en werkervaring, dan sta je erg sterk in de arbeidsmarkt.

Deze kracht uit zich ook in je CV en in je netwerk- en sollicitatiegesprekken.

Het is dus de kunst om de kracht in jezelf te zoeken, zodat je de baan en de baas kunt zoeken die bij jou passen. Dan kun je stoppen met je aan te passen aan de baan en de baas.

Ik adviseer je een kwalitatief sterke coach te zoeken die je hierbij ondersteunt. Je kunt zoeken naar een coach die zowel NOLOC (www.noloc.nl) als CMI (www.cminl.nl) gecertificeerd is.

Van harte succes gewenst.
Bodo Agterhof
www.loopbaanregisseur.nl

07-11-2022 Antwoord door Bodo

Vond je dit antwoord nuttig?

Dag Joke,

Naast dat je je kunt orienteren op andere functierichtingen, kun je ook kijken wat je op dit moment doet en hebt gedaan om aan het werk te komen. Heb je gereageerd op vacatures, of heb je bijvoorbeeld ook aandacht besteed aan netwerken (en sociale media), intermediairs en het gericht benaderen van organisaties waar jij graag zou willen werken?
Verder is het natuurlijk goed om te kijken wat je nog meer kunt doen, naast dat je officemanager bent. Waar komen die kwaliteiten nog meer van pas? Vraag het bijvoorbeeld mensen die jou goed kennen.
Omscholen is ook een optie, tegelijkertijd vraag ik mij af of er investeringsruimte is vanuit (bijv) ziekenhuizen ten opzichte van jouw loopbaanfase. Zeg nooit nooit, en leg je vragen rechstreeks neer in de markt!

07-11-2022 Antwoord door Wilma

Vond je dit antwoord nuttig?

Dag Joke,
Ik begrijp dat je moedeloos aan het worden bent, maar zorg dat je kritisch blijft nadenken en alleen aan iets begint wat bij je past. Je heb er niets aan om maar ergens mee te beginnen en er dan achter komen, dat dit je verre van gelukkig maakt. Sluit bij mij dan ook aan bij de bovenstaande adviezen.
Daarnaast ken ik een aantal voorbeelden van mensen van 50+ die nu een leerwerk plek hebben in de zorg,, dus onmogelijk is het niet.
Veel succes

Marese Donkers
Marese Loopbaan advies en coaching
www. maresecoaching.nl

07-11-2022 Antwoord door Marese

Vond je dit antwoord nuttig?

Hoi Joke,

Om aan te sluiten bij wat er al gezegd is:
Het is voor jou van belang om te weten waar je krachten liggen en voor wat voor 'problemen' jij de oplossing bent in het werkveld. Dit vergt het nodige onderzoek en kun je doen met behulp van een loopbaanadviseur.
Zodra je weet waar deze krachten liggen is het van belang om te weten hoe je je op de arbeidsmarkt het beste kenbaar maakt. Een brief met cv sturen zal in veel gevallen negatief resultaat opleveren, omdat er (ook al mag dit niet) vaak toch naar de leeftijd wordt gekeken.
Veel zinvoller is het om een vaardigheden-cv aan te leggen en daarnaast behendig te worden in het 'netwerken'.

Ik wens je veel succes toe!

Hartelijke groet,
Yvonne Veenstra
www.veenstracoaching.nl

07-11-2022 Antwoord door Yvonne

Vond je dit antwoord nuttig?

Eens met Ed voor wat betreft leeftijddiscussie. Ook mijn ervaring is dat leeftijd niet zo een grote rol speelt. Vijftig plus biedt nl. ook voordelen ten opzichte van jongeren aan de werkgever. Denk bijv. aan de jarenlange opgedane werkervaring en mentor- of coachingskwaliteiten.
Succes met alle adviezen die je tot nu toe gekregen hebt.
Evelien van Essen
www.vida-advies.nl

07-11-2022 Antwoord door Evelien

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40