Vraag

Werken en leren

Hallo,ik zit in de ziektewet al 5 maanden vanwege mijn rug.nu ben ik inmiddels geholpen bij de pijnpoli maar het zal nooit meer helemaal goed komen.
Binnenkort denk ik dat ik in de ww kom,ik heb voornamelijk fysiek werk verricht en mijn laatste baan was magazijnmedewerker.
Op het ziekenhuis is me afgeraden dit soort werk nog te doen.
Nu is mijn vraag of het voor mij mogelijk zou zijn te werken en leren met behoud van een uitkering gezien ik niet veel diploma's heb hoop ik zo uiteindelijk aan een leuke passende baan te komen.

Alvast bedankt

07-11-2022 Vraag van Sabine

In pricipe is de combinatie van werken en leren zeker mogelijk.
Jouw vraag is echter of dit ook kan met behoud van uitkering. Uitkeringsinstanties bieden daartoe onder verschillende voorwaarden mogelijkheden.
Wanneer je bijvoorbeeld de toezegging hebt van een werkgever dat je daar in dienst kunt treden na het succesvol afronden van je opleiding (een concrete baangarantie).
Daarnaast betalen uitkeringsinstanties geen langdurige omscholingscursussen.
Je zult ook zeker zelf moeten investeren.
Succes,

Rinus van Empel

07-11-2022 Antwoord door Rinus

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Sabine,
Als ik je goed begrijp kom je binnenkort in de WW. En vanuit de WW naar mijn inschatting in de ziektewet vanuit de WW. Bij het UWV val je dan onder een aparte categorie voor wie voorzieningen bestaan voor reintegratie en scholing. Ons bedrijf voert voor het UWV dit soort trajecten uit in Flevoland en omgeving..
Om je vraag dus concreet en in het algemeen te beantwoorden: deze mogelijkheden bestaan. Of ze ook voor jou in jouw specifieke situatie bestaan kan ik niet zeggen. Vraag erom zodra je contact hebt met iemand van het UWV. Dan krijg je het juiste antwoord.
Veel succes,
Wim Kooi 06-20097955

07-11-2022 Antwoord door Wim

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo Sabine, Het UWV kan je helpen om deze vraag te beantwoorden. Belangrijk hierbij is dat je zo concreet mogelijk je situatie in kaart brengt. Heb je al eens een beroepenorientatie test gedaan? Op de site van het UWV is er de competentie atlas. Hier vul je je opleidingsniveau in, je kwaliteiten en voorkeuren voor beroepsrichtingen. Daar komen misschien wel passende beroepen uit naar voren waar je zelf nog niet aan gedacht hebt. Ook kun je zien waar veel vacatures zijn. Succes met het uitstippelen van je toekomst!
Evelien van Essen
www.vida-advies.nl

07-11-2022 Antwoord door Evelien

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40