Vraag

Kan ik met mijn spw 4 diploma adjunct hoofd worden van een kinderdagverblijf?

ik kom in aanmerking voor een nieuwe functie als adjunct hoofd, nu is de vraag kan en mag ik dit worden met mijn spw 4 diploma?

07-11-2022 Vraag van silke

Beste Silke,
Je opleiding is in principe voldoende om dit werk te kunnen doen. Wat belangrijker is, is welke opleidingseisen het kinderdagverblijf bepaalt. Maar ook; welke competenties moet je hebben voor de functie en dan kun je zelf de vraag beantwoorden of je die hebt. Als je al voor de procedure weet dat je bepaalde zaken mist, kun je natuurlijk al nadenken op welke manier je dat kunt verwerven en toch het gesprek aangaan,

Succes

Marie-Jose Custers
CustersCoaching

07-11-2022 Antwoord door Marie-Jose

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Silke,
Het is wel een opleiding die gericht is om meer te doen dan alleen begeleiden, ook het plannen, ouderondersteuning en meedenken op allerlei gebied zit in het pakket. De opleiding is zeker ook gericht op begeleidende functies (lees uitvoerende functies).
Adjunct kun je natuurlijk wel worden maar dat ligt meer aan welke eisen het kinderdagverblijf zelf stelt en of de gevraagde ervaring en competenties voldoende zijn.
Om echt door te groeien in het management zou je of door ervaring of door een aanvullende management opleiding zo’n positie aankunnen.

Wilma Kipuw
Focus
loopbaanbegeleiding -coaching - opleidingen)

07-11-2022 Antwoord door Wilma

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40