Vraag

Werken of studeren?

Ik heb een MBO-opleiding Toerisme gedaan, waar ik niets mee heb gedaan en ook niet wil. Ik werk nu al een aantal jaren als (medisch) secretaresse.

Ik zou graag hogerop willen komen en iets anders willen. Zomaar weer studeren kan niet, want ik moet wel een hypotheek betalen.

Wat zijn de opties om een MBO of HBO opleiding te volgen (en toch genoeg geld te verdienen)?

Alvast bedankt voor het antwoord!

07-11-2022 Vraag van Sasha

Beste Sacha,
Ik sluit mij aan bij het advies van Sacha om eerst te investeren in gedegen vooronderzoek. Als je weet wat je echt wilt komt het moment om stappen te nemen, daarbij hoort natuurlijk een test of hetgeen je wil ook uitvoerbaar is. Wat betreft training, dan kan het zijn dat een werkgever wil mee betalen of dat je je ontwikkelt door het uitvoeren van een baan met meer verantwoordelijkheden en voor jou onbekende taken.
Marese, Marese loopbaandadvies en coaching

07-11-2022 Antwoord door Marese

Vond je dit antwoord nuttig?

Ik sluit me aan bij de vorige reacties. Omdat het voor jou belangrijk is te verbouwen terwijl de winkel open blijft raad ik je aan eens te kijken op www.desecretaressecoach.nl Ook Schoevers behoort tot de mogelijkheden. Zij hebben een samenwerking met LOI en bieden vanouds her de mogelijkheid om vier dagen te werken en 1 dag naar school te gaan. Vandaag de dag kun je zelfs losse modules volgen om zo je niveau omhoog te brengen. Het allerbelangrijkste is: volg je innerlijke GPS! Die brengt te steeds waar je naar toe wilt (al is het soms met een omweg...) Succes en weet dat de weg ernaar toe net zo belangrijk is als het eindpunt.

07-11-2022 Antwoord door Els

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40