Vraag

Ik werk al 9 jaar als kapster , en ik ben nu 30 jaar, maar ik zit zo in een sleur, dat ik al twee jaar niet naar mijn zin heb als kapster. Maar ik weet gewoon niet wat ik anders moet doen, aangezien i

07-11-2022 Vraag van Leandra

Je schrijft in het langere bericht dat je een beroepskeuzetest gedaan hebt en dat daar cameravrouw en films schrijven naar voren kwam. Dat zijn allebei (net als kapster) creatieve doe-beroepen. Dat is waarschijnlijk een rode draad voor je?
Elke loopbaanadviseur kan je helpen orienteren welke beroepen nog meer in deze lijn liggen. Bedenk wel dat is het zo is dat de meeste beroepen een gerichte opleiding vragen.

Je kunt ook beginnen met te onderzoeken wat voor mogelijkheden je hebt om meer te doen in/met het kappersvak. Daar kun je je creativiteit bij gebruiken! Er zijn bijv. kappers die er diensten bij gaan doen waardoor ze meer kunnen bieden, of in het vak extra opleidingen doen, de leidinggevende kant uitgaan e.d. Ga eens praten met vakgenoten en kijk of je voorbeelden kunt vinden die je aanspreken. Zet op een rijtje wat je nog aanspreekt in je vak, wat je tegenstaat en wat je mist.

Leestip: Mooi Werk, een handboek over jobcrafting van Mark van Vuuren en Luc Doorenbosch. Dit boek kan je helpen op nieuwe ideeen te komen in je huidige werkomgeving.

Heb je er hulp bij nodig, dan vind je op deze site loopbaancoaches.

veel succes,

Clarie van de Langenberg
Loopbaan Energie



07-11-2022 Antwoord door Clarie

Vond je dit antwoord nuttig?

Tijd voor een vrijblijvende kennismaking met een loopbaancoach. Kijk voor een adres op deze website en anders op www.noloc.nl. De leden van de NOLOC zijn gecertificeerd en je kun er vanuit gaan dat ze goed zijn in hun werk en je kunnen helpen. Zo'n eerste gesprek is in veel gevallen gratis en zou voldoenden kunnen zijn om je een stapje op weg te helpen. Je mag mij ook bellen voor zo'n afspraak.

Veel succes

Wim Kooi, Triskellon

07-11-2022 Antwoord door Wim

Vond je dit antwoord nuttig?

4 dagen werken en 1 dag leren is wellicht een mogelijkheid. De werkgever kan in sommige gevallen een tegemoetkoming krijgen of belastingvoordeel tegemoet zien als hij/zij iemand in loondienst heeft die 1 dag naar school gaat. www.lerenenwerken.nl

07-11-2022 Antwoord door Els

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40