Vraag

Ik wil me laten omscholen. Maar weet niet hoe!

Ik ben goudsmid van beroep. Ik vind mijn vak erg leuk, maar ik kan mijzelf niet verder doorontwikkelen of groeien binnen het bedrijf. Ik zoek meer uitdagingen. De tandtechniek is een beroepsgroep die vrij verwant is aan het mijne. Wat zijn de mogelijkheden om me te laten omscholen zonder dat ik weer voltijd naar school zou moeten?
Ik heb uiteraard een hypotheek die ik moet betalen, dus ik kan geen volledig salaris missen.

Wat zijn de mogelijkheden? Een andere beroepsgroep kan natuurlijk ook. Ik ben een rustig en sterk type, ik zie mijzelf ook andere mensen sturen of leiding geven.

Met vriendelijke groet,

Brenda Meinen

07-11-2022 Vraag van Brenda

Hallo Brenda

Mooi vak heb je! Altijd leuk om te merken dat iemand 'hongerig' is naar meer.

Interessant is om voor jezelf te bedenken: wat is het dat je 'meer' wilt. Wat mis je nu, wat je in een volgende baan wilt ervaren? En weet je al of je mag verwachten dat je dat in de tandtechniek kunt krijgen? Als dat zo is, kun je je verdiepen in het opleidingsaanbod op dat gebied. Ga eens praten met iemand uit die branche, en vraag welk advies ze je kunnen geven op dat vlak. Zo leer je meteen mensen uit het vak kennen (netwerken) die je later kunnen aanbevelen wellicht.

Als je verder wilt kijken - buiten de tandtechniek - dan zijn de mogelijkheden enorm. Dan is het vooral belangrijk om met een professional op zoek te gaan naar wat, waar en hoe. Nu je nog plezier uit je huidige werk haalt, heb je daar de energie voor, en is het onderzoek meer een luxe dan een urgente noodzaak. Dat zoekt het allerlekkerst...

Via deze site vind je vast een goede adviseur. Ikzelf help je uiteraard ook met alle plezier, als de reisafstand van jouw huis naar Meppel haalbaar voor je is.
Hartelijke groet,
Esther Esselbrugge
persoonlijkegroei.info

07-11-2022 Antwoord door Esther

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40