Vraag

Ik ben al een jaar aan het solliciteren, maar krijg steeds geen kans om mijzelf te bewijzen. Hoe kan ik mijzelf zo verkopen dat ik wel die kans krijg?

Ik ben al een jaar aan het solliciteren, maar krijg steeds geen kans om mijzelf te bewijzen. Hoe kan ik mijzelf zo verkopen dat ik wel die kans krijg?
Ik heb een depressieve stoornis, maar daar heb ik nauwelijks last van. Maar zelfs het melden dat men 35% van mijn bruto maandsalaris vergoed krijgt, helpt niet.

07-11-2022 Vraag van Yvonne

Eens met Jan: netwerken werkt. Er is niets zo slecht voor je zelfvertrouwen als solliciteren op functies waar 200 anderen ook op soliciteren. De kans dat je er niet bij zit is veel te groot.
Beschrijf kort en bondig wie je bent en wat je zoekt en waar je zou willen werken.
Laat iedereen die je kent op positieve manier weten wat je zoekt en vraag of zij tips voor je hebben hoe je met leuke bedrjiven in contact kan komen.
Veel succes,
Milja Falentijn
Loopbaanadviseur, www.falentijn.nu

07-11-2022 Antwoord door Milja

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Yvonne,
Het is niet duidelijk waar je vastloopt met solliciteren. Je kunt overwegen om ervaring op te doen bij een vrijwilligersorganisatie. Zorg dan wel dat hetgeen je doet aansluit bij je het type werk dat je zoekt. Je krijgt dan in ieder geval de kans je te bewijzen en kunt bij sollicitaties aantonen dat je recente ervaring op dat gebied hebt opgedaan.
Marese Donkers, Loopbaancoach

07-11-2022 Antwoord door Marese

Vond je dit antwoord nuttig?

Hoi Yvonne,

Ik wil je er graag op wijzen dat je overtuigt moet blijven van je eigen talenten. Alleen op die manier ben je in staat je zelfvertrouwen uit te stralen. Met betrekking tot het solliciteren kunnen wij jou uitstekend van dienst zijn. Neem even een kijkje op onze website www.sollicitatiebegeleiders.nl

Wij zijn gespecialiseerd in het begeleiden en coachen van werkzoekenden. Bij Tjin Consultancy Group duurt het circa 4 tot 6 weken tot je daadwerkelijk een baan hebt gevonden die bij je past.

Je kunt ook direct contact met ons opnemen via info@tc-group.nl, zodat wij kunnen uitleggen wat wij voor je kunnen betekenen.

07-11-2022 Antwoord door Kim

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40