Vraag

Ik werk nu al 6 jaar bij mijn eerste werkgever, wordt zoiets door toekomstige werkgevers als negatief ervaren?

De werkgever waar ik nu voor werk, is ook mijn eerste werkgever. In de 6 jaar dat ik daar werk, heb ik wel verschillende banen gehad, maar ik vroeg me af of een dergelijke looptijd afbreuk doet aan mijn CV. Je hoort toch vaak dat je niet te lang bij dezelfde werkgever moet blijven hangen.

07-11-2022 Vraag van Annemieke

Hoi Annemieke,

Nee hoor, als je doet wat je leuk vindt en waar je goed in bent en je blijft ontwikkelen blijf je aantrekkelijk op de arbeidsmarkt. Dan kun je ook langer blijven. Het zegt misschien ook dat je loyaal en betrokken bent en dat is ook aantrekkelijk om te weten voor een nieuwe werkgevenr. Het gaat er niet om hoelang je ergens zit, maar met welke instelling. Als je1 jaar zit in te dutten, is 1 jaar al te lang.
Succes en hartelijke groet,
Milja Falentijn,
Loopbaanadviseur, www.falentijn.nu

07-11-2022 Antwoord door Milja

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo Annemieke

Ik sluit me aan bij mijn collega's. Het gaat er om wat jij er in die zes jaar 'uit haalt'. Voor jezelf, maar ook voor een eventuele toekomstige werkgever.

Een toekomstige werkgever zal zeker kijken naar de stappen die je in de afgelopen jaren hebt gezet. Ziet hij maar 1 werkgever, dan kan dat een beperkt beeld geven. Dat is eenvoudig op te lossen door de verschillende banen die je bij je huidige werkgever hebt gehad, als aparte banen van elkaar te presenteren. Beschrijf van elke baan wat je verantwoordelijkheden daar waren. Dat geeft visueel een betere indruk dan dat je 1 omschrijving geeft. En ook dat is belangrijk, want gemiddeld besteden mensen 6 seconden om de eerste indruk te krijgen van een cv.

Werkgevers zien wel graag een 'stijgende lijn' in een cv. Dus als je die kunt tonen, door in de toelichting op de banen te laten zien dat je je hebt ontwikkeld, dan spreekt dat voor je. Maar het belangrijkst is dat je met trots en enthousiasme kunt vertellen over de zes jaar dat je hier hebt gewerkt (en de jaren die wellicht nog volgen).

Ik complimenteer je over het feit dat je nadenkt over hoe je in de markt staat. Alleen al dat zelfbewustzijn houdt je scherp en maakt je aantrekkelijk voor een eventueel andere werkgever!
Hartelijke groet,
Esther Esselbrugge
persoonlijkegroei.info

07-11-2022 Antwoord door Esther

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40