Vraag

Omscholing 50-plusser

Ik ben nu 53 jaar en mijn baas is bijna faiilliet.Nu draaien we door met veel minder personeel en is de werkdruk onverantwoord hoog.Ik ben apotheker in loondienst en sta nu fulltime aan de balie als assistente,terwijl ik wel verantwoordelijk ben als er een fout gemaakt wordt.ik heb laatst een apotheker van 55 jaar gesproken en die kwam nergens meer aan de slag behalve bij een verguisde postorderapotheek.Ik zie ook alleen maar detacheringsvacatures.Ik heb een dienstverlenende en geen commerciele instelling.
Kan ik mij omscholen naar een beroep waar 50-plussers welkom zijn(ik denk aan thuiszorg)Voor mijn hypotheek ad 140000 euro hen ik een minimumsalaris van zo n 30000 euro nodig,anders moet ik mijn huis ook nog verkopen

07-11-2022 Vraag van coby

Beste Coby,

het zijn best grote stappen die je neemt. Het gevaar van je situatie snel op willen lossen is dat je uiteindelijk met (te) weinig genoegen neemt. Je zou ook een aantal kleinere stappen kunnen overwegen. Zoals je eerst richten op vacatures die dichter bij je huidige opleiding en werkervaring liggen. De werkdruk bij je huidige werkgever is erg hoog - dat kan bij een andere werkgever een stuk beter geregeld zijn. En ook al is de arbeidsmarkt voor ouderen minder gunstig, je hebt maar 1 baan nodig en je brengt wel ruim de gewenste ervaring mee. Daarna zijn er nog andere relevante functies in de gezondheidszorg waar je kennis en ervaring veel waard is. In de thuiszorg is inderdaad meer vraag op dit moment - dat blijft voorlopig ook nog wel zo, dus daar hoef je geen haast voor te maken - die optie kun je altijd achter de hand houden.

In je bericht klink ook door dat je je graag welkom wil voelen. Is het zo dat dit gevoel je parten speelt bij het snel over willen stappen naar de thuiszorg? Er zijn ook manieren om te leren zo'n gevoel los te laten (bijvoorbeeld met de Sedona Methode) - dan ben je vrijer om te onderzoeken wat voor jou nog mogelijk is op de arbeidsmarkt.

Veel succes!

Clarie van de Langenberg
Loopbaan Energie

07-11-2022 Antwoord door Clarie

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Coby,
Ik krijg de indruk dat je op dit moment een enorme druk op je schouders voelt als gevolg van de situatie op je werk en je maakt je daarbij zorgen over je eigen toekomst. Ik denk dat je in deze situatie er voor moet waken om overhaaste beslissingen te nemen, waar je mogelijk later spijt van krijgt.
Een van de belangrijkste vragen die bij mij opkomt als ik je verhaal lees, is of je nog als apotheker zou willen werken. Wat vindt je leuk aan je vak, wat geeft je energie? Wat maakt het dat je het nu niet meer leuk vindt, heeft dit met het vak of je huidige werkkring te maken? Pas als je zeker weet niet meer als apotheker te willen werken, zou ik gaan zoeken naar alternatieven.
Veel succes
Marese

07-11-2022 Antwoord door Marese

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste loopbaancoach

Wij vergelijken het aanbod voor loopbaancoaching in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende coachingstraject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Loopbaancoaching traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40