Vraag

Mogen ze mijn contract niet verlengen

Ik werk sinds nov 2014 bij een bedrijf via detachering. Telkens werd mijn contract verlengd, de ene keer met 2 maanden en dan weer met 6 maanden. Nu loopt mijn contract nog tot eind juni, maar daarna gaan ze het waarschijnlijk niet verlengen. Hadden ze me al een vast contract moeten geven? Kan ik er iets tegen doen dat ze het niet verlengen. Mijn CAO is de ABU CAO voor Uitzendkrachten.

07-11-2022 Vraag van Iris Groeneveld

Geachte L.S.,

Het is altijd lastig om antwoord te geven op een juridisch vraag op basis van beknopte informatie/feiten. Desalniettemin kan ik u van een globale beantwoording voorzien. U kunt hieruit geen rechten ontlenen.

U geeft aan te werken bij een bedrijf via detachering. Allereerst is het van belang te realiseren dat het bedrijf waarvoor u fysiek werk verricht u als het ware 'inhuurt' van een detacheringsbureau. Er ontstaan een zogenoemde driehoeksverhouding. Dit bureau zou in feite uw daadwerkelijke werkgever moeten zijn en met u een zogenaamde uitzendovereenkomst hebben gesloten.
Het bedrijf waarvoor u fysiek werk verricht heeft op haar beurt een overeenkomst (vaak een overeenkomst tot opdracht) met het detacheringsbureau, inhoudende dat er geen arbeidsovereenkomst bestaat tussen u en het bedrijf die u heeft ingehuurd. De regelingen omtrent detachering omhelzen een flexibel karakter, zodat het bedrijf dat u inhuurt niet gebonden is aan het dwingende arbeidsrecht.

Op basis van bovenstaande is het bedrijf, niet verplicht, om u, al dan niet eerder of momenteel, een vast contract aan te bieden. Zodoende hopen wij uw vraag te hebben beantwoord.

Mocht u vragen hebben, kunt u altijd contact opnemen met een van onze juristen bij Wessel Juridisch Advies!

Met vriendelijke groet,

Team Wessel Juridisch Advies

07-11-2022 Antwoord door Sieger

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste juridisch adviestraject

Wij vergelijken het aanbod voor juridisch advies in Nederland. Je kan zelf zoeken naar de best passende ondersteuning, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Juridisch advies traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40