Vraag

Arbeidscontract vroegtijdig onderbreken

Ik werk bij een fastfoodrestaurant en ze willen mijn contract voor 8 maanden verlengen. Ik weet alleen nog niet of ik 8 maanden daar nog wil werken. Eerder nog een paar maanden tot dat ik 16 ben en dan mijn opties bekijken. De nieuwe periode is nog niet ingegaan en ik zit nog in de eerste 2 maanden. Ik ben 15 en heb al wel getekend :/ maar mijn handtekening betekent niks zonder mijn ouders toestemming behalve als ze 4 weken niks laten horen waardoor ze automatisch ermee akkoord gaan. Er staat wel in de arbeidsovereenkomst: Indien de werkgever of de werknemer een verlengd dienstverband voor bepaalde tijd niet nogmaals wilt verlengen, heeft hij de informatieplicht om de wederpartij hiervan tijdig schriftelijk in kennis te stellen, geldt dit nog ondanks dat ik heb getekend?

Alvast bedankt!
Rick

07-11-2022 Vraag van Rick

Aegis advocaten is sinds deze week actief via werksite.nl waardoor we niet eerder antwoord hebben kunnen geven op uw vraag. Wellicht bent u reeds geïnformeerd, echter wil ik u als volgt nog informeren.

Nu u de verlenging van de arbeidsovereenkomst reeds heeft getekend, heeft u in principe kenbaar gemaakt de arbeidsovereenkomst te willen verlengen. Indien uw ouders toestemming geven c.q. niet binnen vier weken iets hebben laten horen, is de arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd aangegaan.

Een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd eindigt in principe na het verstrijken van de overeengekomen einddatum. Indien in de arbeidsovereenkomst is opgenomen dat partijen tussentijds de arbeidsovereenkomst kunnen opzeggen, dan kan ook - met inachtneming van opzegtermijn-voor de overeengekomen einddatum de arbeidsovereenkomst worden beëindigd. Indien er geen tussentijdsopzegbeding in de arbeidsovereenkomst is opgenomen, kunt u de kantonrechter nog verzoeken om de arbeidsovereenkomst te beëindigen. De kantonrechter kan dan wel besluiten dat u een schadevergoeding aan uw werkgever moet betalen omdat er geen mogelijkheid voor de tussentijdse beëindiging in de arbeidsovereenkomst is opgenomen.

Met vriendelijke groet,

Rebekka Neef

Postbus 225, 9750 AE Haren
T +31(0)50 535 00 44 | F +31(0)50 535 02 03
info@aegisadvocaten.nl | www.aegisadvocaten.nl

07-11-2022 Antwoord door R.

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste juridisch adviestraject

Wij vergelijken het aanbod voor juridisch advies in Nederland. Je kan zelf zoeken naar de best passende ondersteuning, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Juridisch advies traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40