Vraag

Is mijn werkgever wettelijk verplicht mij een maand van tevoren aan te geven of het arbeidscontract verlengd wordt?

Geachte lezer,
In augustus 2014 ben ik begonnen met Marketing & Communicatie bij een familiebedrijf in Amsterdam. In december van hetzelfde jaar is mijn leidinggevende met een collega op de vuist gegaan, waar ik getuige van ben geweest, en heeft later aan de politie verklaard dat hij aangevallen is. Dit is niet het geval, het was andersom en toen ik verklaring heb afgelegd bij de politie (de waarheid) begon alle ellende. Mijn loon werd 3 maanden lang iedere keer 10 tot bijna 14 dagen te laat gestort (zonder tekst en uitleg) en mijn leidinggevende negeert mij volledig wat er ook toe geleid heeft dat ik mijn werkzaamheden niet volledig kan uitvoeren. Ondanks diverse pogingen naar hem toe, hij blijft mij iedere werkdag stug negeren. Mijn contract eindigt 18 mei a.s.. Na een halfjaar is het verlengd met 3 maanden en ik wil graag weten wat zijn rechten zijn m.b.t. het opzeggen van mijn contract. Voor mezelf heb ik allang de zoektocht naar een ander werkgever gestart echter nog geen succes gevonden en met de spelletjes die hij speelt zie ik hem ervoor aan om mij tot een half uur voor het verstrijken van mijn contract dit aan mij door te geven (waarschijnlijk via de mail aangezien hij me negeert). Mag dit? Vanuitgaande dat het contract niet verlengd word, wat ik 200% zeker weten, wat kan ik gezien de situatie doen om te zorgen dat de uitbetalingen van vakantiegeld en overuren goed gaat? Hartelijk dank!

07-11-2022 Vraag van Sara

Aegis advocaten is sinds deze week actief op werksite.nl waardoor uw vraag nu pas onder onze aandacht komt. Zoals ik uit uw vraag kan opmaken is de arbeidsovereenkomst reeds beëindigd. Ik wil u toch nog kort informeren.

Vanaf 1 januari 2015 dient een werkgever bij een arbeidsovereenkomst van zes maanden of langer u uiterlijk één maand van te voren schriftelijk te informeren over het al dan niet voortzetten van de arbeidsovereenkomst. Uit uw vraag maak ik op dat u een (verlengde) arbeidsovereenkomst van drie maanden had. De wetgever heeft bepaald dat de aanzegtermijn niet geldt voor arbeidsovereenkomsten die korter dan zes maanden duren. Dit geldt ook voor een tweede of derde contract met een dergelijke korte duur. Dientengevolge gold de aanzegplicht niet voor u.

Indien de arbeidsovereenkomst eindigt, dient er – tenzij anders overeengekomen - een reguliere eindafrekening plaats te vinden. Dit betekent dat (pro rato) het vakantiegeld en de overuren aan u uitbetaald dienen te worden.

Met vriendelijke groet,

Rebekka Neef

Postbus 225, 9750 AE Haren
T +31(0)50 535 00 44 | F +31(0)50 535 02 03
info@aegisadvocaten.nl | www.aegisadvocaten.nl

07-11-2022 Antwoord door R.

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste juridisch adviestraject

Wij vergelijken het aanbod voor juridisch advies in Nederland. Je kan zelf zoeken naar de best passende ondersteuning, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Juridisch advies traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40