Vraag

Een extra contract voor mijn overuren?

Ik heb een contract voor 8 uur per week. Dit is een contract voor 6 maanden (mijn tweede contract). Nu werk ik echter gemiddeld zeker 30 uur per week al vanaf het begin dat ik hier werk in April 2014. Deze extra uren werk ik omdat er altijd wel iemand van mijn collega`s ziek is of op vakantie. Nu is er een collega langdurig ziek en naar verwachting komt hij zeker een aantal maanden niet meer terug.
Ik ben gevraagd veel van de uren voor deze zieke collega over te nemen en krijg daarbij een aantal vaste uren die ik kan invallen. Mijn werkgever wil mij nu een tweede contract aanbieden, een tijdelijk contract waarin deze overuren worden vastgelegd.
Nu vraag ik mij af of dit voor mij enige voordelen heeft? En welke nadelen heeft dit voor mij?
Het voordeel dat ik me kan bedenken is dat als ik ziek ben ik deze uren voor 70% betaald krijg. Verder zie ik geen voordelen...
Als nadeel denk ik dat ik nu ik twee contracten heb ik geen loonheffingskorting over deze uren kan vragen omdat het een tweede contract is. En ik kan geen aanspraak meer maken op mijn recht op een groter contract omdat ik structureel veel overuren werk.
Zijn er nog meer voor en nadelen die ik over het hoofd zie?
Alvast bedankt voor de reacties

07-11-2022 Vraag van Mona

Wij helpen je bij het vinden van het beste juridisch adviestraject

Wij vergelijken het aanbod voor juridisch advies in Nederland. Je kan zelf zoeken naar de best passende ondersteuning, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Juridisch advies traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40