Vraag

Heb ik na mijn proeftijd automatisch een arbeidsovereenkomst

Mijn zoon is al 8 weken ruim aan het werk in een winkel zonder contract. Iedere week beloven ze dat het er eind van de week is maar er komt maar niets. Is er nu eigenlijk nog sprake van een proeftijd? Of is hij nu al in dienst getreden ondanks dat het contract getekend is? Wie kan mij verder helpen.

07-11-2022 Vraag van Marieke

Beste,
onduidelijk uit uw verhaal blijkt of er nu wel of geen contract is. Indien is afgesproken dat er een proeftijd is, staat dat in een contract en is er dus een contract. In dat contract staat dan ook of de proeftijd 1 of 2 maanden betreft (maximaal 2 maanden!)
Als er geen contract is en hij werk, zoals u al stelt, langer dan 2 maanden en er heeft betaling via de bank plaatsgevonden, dan kan dus allereerst aangetoond worden dat hij daar dus werkzaam is geweest en langer dan 2 maanden en kan het dus, hoewel er feitelijk geen contract is dit opgevat worden als een arbeidsovereenkomst.
mvrgr
RvdZee

07-11-2022 Antwoord door R.

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste juridisch adviestraject

Wij vergelijken het aanbod voor juridisch advies in Nederland. Je kan zelf zoeken naar de best passende ondersteuning, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Juridisch advies traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40