Vraag

Opdrachtgever geeft ZZP-er geen werk meer

Ik ben een zzp-er, ik heb bijna een jaar lang gewerkt op een eigen wijk voor een koeriersbedrijf. Ivm conflicten met de voorman ben ik dreigend ontslagen. Van de opdrachtgever heb ik een ja woord gekregen dat ik op die route terug kan als alles is geregeld met de chaotische situatie. Afgelopen week, na 3 maanden, niet werken heeft hij me gezegd dat ik gelijk al kon beginnen met werken en kon stoppen met opdrachten die ik ondertussen aan het uitvoeren was voor me eigen brood. Maar ik moest paar dagen weer erachter aan en nu houdt hij me aan het lijntje. Ik weet niet wat voor rechten ik heb en ik word aan het lijntje gehouden. Kunt u me aub helpen met wat advies. Ik ben aan een advocaat aan het denken maar heb ik daar recht op en schiet ik er wel mee wat op?
Wat zijn mijn rechten?
Vriendelijke groet,
Mohammed

07-11-2022 Vraag van Mohammed

Beste Mohammed,
Je verhaal is niet geheel duidelijk. Maar of je bent ZZP-er en je hebt tenminste 3 opdrachtgevers (is vereiste om als ZZP-er voor belastingdienst werkzaam te zijn) en jij bepaald voor wie je opdrachten uitvoert en zaken mee doet of je hebt een arbeidsovereenkomst met een werkgever en daarin zijn zaken bepaald! Kan ook beide tegelijkertijd. je hebt bijv een parttime baan in loondienst en parttime je eigen bedrijf.

mvrgr
namens JuridischAdvies4U
R. van der Zee

07-11-2022 Antwoord door R.

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Mohammed,

Gezien u als zelfstandige werkt (zzper), heeft u hoogstwaarschijnlijk een contract gesloten met uw opdrachtgever. In dat geval is er sprake van een contract. In deze situatie heeft u wel degelijk rechten. Als ik het goed begrijp, wordt u op dit moment niet de mogelijkheid geboden om de werkzaamheden uit te voeren. In een dergelijke situatie komt de opdrachtgever tekort, en kunt u stappen ondernemen.

Voor deze stappen is het belangrijk om na te gaan of u algemene voorwaarden heeft. Indien dit niet het geval is, of er niets in uw algemene voorwaarden over deze situatie is opgenomen, kunt u zich beroepen op het niet nakomen van het overeenkomst.

Komt u hier (samen met uw opdrachtgever)niet uit, dan kunt u contact opnemen met Wessel Juridisch Advies. Wij zullen dan samen met u een stappenplan opstellen.

Met vriendelijke groet,

Madhevi Jagesser
info@wesseladvies.nl
Telefoon: +31 71 888 5905
Wesseladvies.nl

07-11-2022 Antwoord door Sieger

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste juridisch adviestraject

Wij vergelijken het aanbod voor juridisch advies in Nederland. Je kan zelf zoeken naar de best passende ondersteuning, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Juridisch advies traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40