Vraag

Contract loopt af, maar heb te weinig uren gewerkt

Heb 2x een jaarcontract gehad en de de 3e keer een halfjaar contract. Nu loopt deze eind december af, en wordt ook niet meer verlengt.
Nu kom ik zo'n 140 uur te kort. Deze uren zijn vooral tekort op mijn vorige contract van een jaar. Mag mijn baas deze uren nu verrekenen? Of mag hij alleen de uren van het halfjaar contract tellen?

07-11-2022 Vraag van Lara

Geachte mevrouw Lara,

Bedankt voor uw vraag. Ik vind het spijtig om te horen dat uw contract niet wordt verlengd. U zegt dat u 140 uren tekort komt. Ik neem aan dat u hiermee bedoeld dat u deze uren wel uitbetaald heeft gekregen, maar niet heeft gewerkt?.

Indien dit het geval is kan uw werkgever deze uren soms wel maar soms ook niet verrekenen. Het wel of niet verrekenen is afhankelijk van de oorzaak van deze minuren. Zo heeft de rechter in Rotterdam geoordeeld dat de oorzaak voor de minuren, die komt door de seizoengevoeligheid van het tuinbouwbedrijf, behoort in redelijkheid voor de werkgever te komen. En u kunt verwachten dat de minuren in een dergelijk geval niet kunnen worden verrekend.
Het gaat in uw geval om een groot aantal uren, en daarmee is uw belang vrij groot. Ik zou u daarom ook adviseren geen risico te nemen en zo snel mogelijk contact op te nemen.
Indien u meer wilt weten of vragen heeft kunt u contact opnemen met Wessel Juridisch Advies.

Met vriendelijke groet,

Sieger Suurbier
suurbier@wesseladvies.nl

Telefoon: +31 71 888 5905
Wesseladvies.nl

07-11-2022 Antwoord door Sieger

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste juridisch adviestraject

Wij vergelijken het aanbod voor juridisch advies in Nederland. Je kan zelf zoeken naar de best passende ondersteuning, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Juridisch advies traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40