Vraag

Arbeidscontract niet gekregen

jan 2014 werk ik drie jaar voor dit bedrijf waarvan 1 jaar en drie maanden voor een uitzendbureau met twee keer een contract met daarop volgend een jaar contract van het bedrijf zelf. In okt jl liep dit af. vooraf mondeling overeengekomen contract verlengen voor zes maanden. dus t/m maart 2014 in totaal 3 jaar en 3 maanden.
uit eindelijk werd medegedeeld dat het om een periode van vijf maanden zou gaan.
Half weg nov. jl nog geen contract gezien ook na diverse keren er naar te hebben gevraagd. Hierop heb ik mijn leidinggevende een mail gestuurd met jan 2014 werk ik drie jaar voor dit bedrijf waarvan 1 jaar en drie maanden voor een uitzendbureau met twee keer een contract met daarop volgend een jaar contract van het bedrijf zelf. In okt jl liep dit af. vooraf mondeling overeengekomen contract verlengen voor zes maanden. dus tm maart 2014 in totaal 3 jaar en 3 maanden.
uit eindelijk werd medegedeeld dat het om een periode van vijf maanden zou gaan.
Half weg nov. jl nog geen contract gezien ook na diversde mededeling dat ik van mening ben dat ik in vaste dienst ben. Binnen twee dagen was het contract binnen en nu wordt aan alle kanten gepusht om te tekenen en gedreigd met een rechtszaak. Volgens mij sta ik in mijn recht, is dit juist?

Hoor graag van u.

07-11-2022 Vraag van Miranda

Geachte Miranda,
Bedankt voor uw verhaal. Als ik uw tijdslijn volg, dan mis ik een half jaar. Want u stelt dat u voor een jaar en drie maanden twee contracten heeft gehad via het uitzendbureau. Vervolgens stelt u dat u direct daarop aansluitend een jaarcontract bij het bedrijf zelf heeft gehad. Dit is een totaal van twee jaar en drie maanden. Er van uitgaande dat u bent gestart (via het uitzendbureau) op 1 januari 2011, bevinden wij ons op 1 april 2013. Echter in u verhaal zitten wij al in oktober 2013. Indien u een half jaar bij het uitzendbureau weg bent geweest, dan wel voor een ander bedrijf heeft gewerkt, kunt u het vervolg contract niet optellen. Dit houd in dat u dan nu 1 contract heeft gehad bij het uitzendbureau, vervolgens 1 jaar contract bij het bedrijf zelf, en tot slot een 6 maanden (5 maanden) contract bij het bedrijf. In dit geval bent u dan niet in vaste dienst. Indien mijn aannamen incorrect zijn, kunt het beste even contact opnemen met Wessel Juridisch Advies.
Met vriendelijke groet,

Sieger Suurbier

suurbier@wesseladvies.nl

Telefoon: +31 71 888 5905

Wesseladvies.nl

07-11-2022 Antwoord door Sieger

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste juridisch adviestraject

Wij vergelijken het aanbod voor juridisch advies in Nederland. Je kan zelf zoeken naar de best passende ondersteuning, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Juridisch advies traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40