Vraag

Ontslag binnen proeftijd maar wel al toezegging nieuw contract

Ik heb sinds 10 juli een (bij) baan bij een hondenopvang. Altijd naar tevredenheid gewerkt. Bij het bijna aflopen van de 3 maanden proeftijd heb ik een functioneringsgesprek gehad waarin mij een vast aanstelling is aangeboden. Omdat dit betaaltechnisch voor de eigenaar moeilijk lag ( ik heb ook een eigen bedrijf maar niet BTW aftrekbaar) heb ik gezegd dat ze het contract ook met drie maanden mag verlengen. waarbij we beiden accoord zijn gegaan. Daarna is er een mail wisseling met de medewerker welke het functioneringsgesprek heeft gehouden gevolgd waarbij ik haar heb gevraagd mijn opmerkingen onder ons te houden. Zij reageerde heel vreemd en de volgende dag kreeg ik een mail van de eigenaar dat ik alsnog per direct ontslagen was omdat ik nog in mijn proeftijd zag. Mijn vraag is dus... hoe kan het dat ik tijdens een functioneringsgesprek te horen krijg dat ze graag met mij verder gaan ( ook nog bevestiging via de mail) en een dag daarna plotseling ontslagen wordt met scherming van "de proeftijd" en dat er met de medewerker via de mail en mondeling een vaste aanstelling is aangeboden welke ik graag accepteerde. De eigenaar heb ik daarna ook gesproken en toen zijn we, omdat zij moeilijk deed over de betaling ( zij wilde dat ik geen declaren maar dat is voor mij niet handig gezien mijn bedrijf), overeengekomen MONDELING dat ik dus contract verlenging zou doen tot 9 januari 2014.
Mijn vraag... ik ben mij van geen kwaad bewust! in het functioneringsgesprek was alles oke en ook met de eigenaar ben ik verlenging overeengekomen. Mag men mij nu zomaar ontslaan? Ook al ben ik nog 1 dag voor afloopproeftijd en dat terwijl er al een nieuw contract is toegezegd!
Graag hoor ik van u wat ik hier aan kan doen.

07-11-2022 Vraag van Martin

Beste Martin,

Uit uw vraag maak ik op dat er sprake is van een proeftijd van 3 maanden, een dergelijk beding is nietig. Dit heeft tot gevolg dat er geen sprake is van een proeftijd en u dus ook niet zomaar kan worden ontslagen voordat uw tijdelijke contract eindigt.
Voor wat betreft de toezegging van verlenging, hangt het er vanaf of dit ook op schrift is bevestigd. Mondelinge afspraken, zijn ook afspraken. Maar indien er enkel een mondelinge toezegging heeft plaatsgevonden, is het lastig te bewijzen dat deze toezegging ook daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

Indien u meer wilt weten of vragen heeft kunt u de e-mailcorrespondentie toesturen of contact opnemen met Wessel Juridisch Advies. 


Groet,
Kimberley Linnenbank

linnenbank@wesseladvies.nl
 

Telefoon: +31 71 888 5905
Wesseladvies.nl

07-11-2022 Antwoord door Sieger

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste juridisch adviestraject

Wij vergelijken het aanbod voor juridisch advies in Nederland. Je kan zelf zoeken naar de best passende ondersteuning, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Juridisch advies traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40