Vraag

Is het niet vernieuwen van een contract juridisch hetzelfde als ontslag?

Mijn 2e tijdelijke contract als combinatiefunctionaris komt ten einde en ik ga op gesprek om een formulier met verklaring in te vullen omtrent het niet verlengen. De stichting zegt ontevreden te zijn over een aantal zaken die ze graag anders hadden gezien. Echter kan ik feitelijk en cijfermatig aantonen dat ik mijn werk, zelfs als beste in de regio heb gedaan. Met een ontslag of het niet verlengen van een contract op basis van disfunctioneren kan en wil ik dus niet akkoord gaan. Ook is er geen dossier opgebouwd waaruit disfunctioneren zou kunnen blijken. Mijn vraag is dan ook of het niet geven van een derde contract een eenzijdige beslissing is (in dat geval, waarom zou ik dan zo'n formulier moeten samenstellen met de werkgever?) of dat het wellicht een vorm van ontslag is?

07-11-2022 Vraag van Jesse

Beste Jesse,
Ik lees dat de stichting over een aantal punten ontevreden zijn. Mogelijk dat je wel op scoringsniveau hoog scoorde maar dat zij op andere aspecten deze uitspraak hebben gedaan.
Er is geen sprake van ontslag indien jouw contract niet verlengt wordt. Je hoeft derhalve ook niets te ondertekenen omdat je contract simpelweg vanuit rechtswege afloopt en wordt beiendigd.
Jouw werkgever kan inderdaad eenzijdig besluiten je geen derde contract aan te bieden.
Kun jij zo verder met dit antwoordt?
Succes
Mvg Irene Jacobs
Hulp bij Poortwachter

07-11-2022 Antwoord door Irene

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste juridisch adviestraject

Wij vergelijken het aanbod voor juridisch advies in Nederland. Je kan zelf zoeken naar de best passende ondersteuning, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Juridisch advies traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40