Vraag

Mondeling toegezegd contract

Mijn contract word niet verlengd naar onbepaald tijd ivm bezuinigingen ! terwijl we 2 maanden terug mondeling hebben afgesproken dat ik vast contract zou krijgen ! Waar heb ik recht op, wat kan ik doen ? ik zit er ontzettend mee.

07-11-2022 Vraag van Zera

Beste Zera,

Vervelend dat u geen contract voor onbepaalde tijd krijgt. Mondelinge afspraken zijn ook afspraken en die moeten worden nagekomen. Het is echter lastig om te bewijzen dat die toezegging ook werkelijk heeft plaatsgevonden. Vandaar dat het zo handig is om iets op schrift te hebben staan. Ik zou u adviseren deze bevestiging toch nog proberen te verkrijgen. U kunt dit doen door te vragen (via email of op schrift) hoe om te gaan met de gedane toezegging. Indien u werkgever dan bevestigd dat het besproken is, heeft u het bewijs op schrift.

Uit uw verhaal kan ik niet opmaken hoe lang u al bij uw werkgever werkt. Bij aanvang van uw arbeidsrelatie kan uw contract maximaal twee keer worden verlengd. Hierna moet een contract van onbepaalde tijd worden aangeboden. Maar let op, na drie jaar is uw werkgever verplicht u een contract van onbepaalde tijd aan te bieden. Als een van deze situaties zich bij u voordoet heeft u dus sowieso recht op een contract voor onbepaalde tijd.

Nu uw werkgever heeft aangegeven uw contract niet te verlengen kan ik me voorstellen dat dit de arbeidsrelatie niet ten goede zal komen. Wellicht rest u dan alleen nog een recht tot schadevergoeding.

Ik hoop u hiermee voldoende geholpen te hebben. Voor advies over het verkrijgen van de bevestiging van de mondelinge afspraak of een schadevergoeding kunt u contact opnemen met ons of een andere specialist op het gebied van arbeidsrecht.

Groet, 
Sieger Suurbier


Indien u meer wilt weten of vragen heeft kunt u contact opnemen met Wessel Juridisch Advies. 
suurbier@wesseladvies.nl
wesseladvies.nl
Telefoon: +31 71 888 5905
Mobiel: +31 61 162 6886

07-11-2022 Antwoord door Sieger

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste juridisch adviestraject

Wij vergelijken het aanbod voor juridisch advies in Nederland. Je kan zelf zoeken naar de best passende ondersteuning, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Juridisch advies traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40