Vraag

Ik ben al meer dan 4 jaar in dienst maar nog steeds geen recht op vast contract!

Sinds 09-02-09 ben ik dienst. Ben daar begonnen onder een andere functie en later opgewerkt naar een andere functie. Nu eindigt mijn bepaalde tijdcontract eind juni en dit word waarschijnlijk niet omgezet in een vast contract en mag dus vertrekken, maar ben al langer dan 3 jaar in dienst (weliswaar onder een andere functie). Is mijn bepaalde tijdcontract dan eigenlijk niet automatisch al een vastcontract?

07-11-2022 Vraag van Patricia

Geachte Patricia,

Een tijdelijke arbeidsovereenkomst kan slecht 2 keer worden verlengd.
Dit betekend dat er slecht 3 tijdelijke arbeidsovereenkomsten mogelijk zijn. Daarna zijn is het automatisch een contract voor onbepaalde tijd.
Behalve het aantal keer dat een tijdelijke arbeidsovereenkomst kan worden verlengd zit er ook een maximum aan het totaal van de duur van de tijdelijke arbeidsovereenkomsten.
Dit is 36 maanden. Nu na 4 jaar althans meer dan 36 maanden is er in beginsel een arbeidscontract voor onbepaalde tijd tot stand gekomen. Let op, er kan per CAO een uitzondering zijn gemaakt op het maxima van de 36 maanden of de 3 tijdelijke arbeidscontracten. Het is dus van belang of er een CAO van toepassing is op uw arbeidscontract. Indien er niets over in uw CAO staat gelden bovenstaande regels en is uw contract voor onbepaalde tijd. De functiewijzigingen zijn in beginsel niet van belang.
Ik adviseer u snel contact op te nemen voordat u wordt ontslagen.


Groet,
Sieger Suurbier


Indien u meer wilt weten of vragen heeft kunt u contact opnemen met Wessel Juridisch Advies.
suurbier@wesseladvies.nl
wesseladvies.nl
Telefoon: +31 71 888 5905
Mobiel: +31 61 162 6886

07-11-2022 Antwoord door Sieger

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste juridisch adviestraject

Wij vergelijken het aanbod voor juridisch advies in Nederland. Je kan zelf zoeken naar de best passende ondersteuning, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Juridisch advies traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40