Vraag

WSW- indicatie moet ik bij werkgever blijven?

Ik heb een werkconflict. Ik werd geplaatst tegen mijn zin, ik ben 58 jaar oud, ik werk al 25 jaar bij de wsw woz,l voorheen Licom. Ik was het hier niet mee eens, mij een baan niet passend of die ik niet aan kan of een leuk vind. Heb ik ook recht om terug geplaatst te worden bij Wozl krijg geen medewerking wat nu? Moet ik mij ziekmelden totdat ik wel wordt terug geplaatst. Wat kan ik hiertegen doen?

07-11-2022 Vraag van Ron

Geachte mijnheer, beste Ron,
Ziekmelden zou ik u afraden. Binnen de Wsw is het zo dat indien u een Wsw-indicatie hebt, u een passend Wsw-aanbod niet mag weigeren, omdat in het ergste geval uw Wsw-indicatie ingetrokken kan worden. Als u echter gemotiveerd kunt aantonen dat het werk niet passend of geschikt is, zou u mogelijk een argument hebben om te weigeren.

Met vriendelijke groet,

Bianca Dautzenberg-Dieteren, advocaat

07-11-2022 Antwoord door mr. B.H.G.

Vond je dit antwoord nuttig?

Geachte mijnheer H., beste Ron,
U vroeg mij in u laatste raectie of u in verweer kunt gaan, zodat u weer teruggeplaatst kan worden. Om dit te kunnen beoordelen heb ik meer gegevens nodig. Misschien is het zinvol om e.e.a. persoonlijk te bespreken (eerste gesprek is bij mij sowieso kosteloos). Dit kan op kantoor Nuth of op kantoor Maastricht. Laat mij maar even weten of u dit wat lijkt. u kunt mij bereiken op dautzenberg@leliveldadvocaten.nl of op 043-3259679.

met vriendelijke groet,

Bianca Dautzenberg-Dieteren, advocaat

07-11-2022 Antwoord door mr. B.H.G.

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste juridisch adviestraject

Wij vergelijken het aanbod voor juridisch advies in Nederland. Je kan zelf zoeken naar de best passende ondersteuning, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Juridisch advies traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40