Vraag

Manager stelt dat ik bepaalde bevoegdheden verloren hebt, waardoor ik contract teken en naar nu blijkt bevoegdheid nog steeds bezit, nu in verplichte opleiding en laag salaris en betere baan/ salaris

ik heb een contract getekend waarin ik tenminste 2,5 jaar voor dit bedrijf moet werken (uitzendbureau) tijdens de verschillende gesprekken heb ik te horen gekregen dat de bevoegdheden welke behoren bij de baan niet meer geldig zijn.
Vorige week elders advies ingewonnen en bij de desbetreffende instantie opnieuw bevoegdheid aangevraagd en -gekregen-.
de betreffende manager was zeer stellig in zijn standpunt betreffende mijn bevoegdheid. zijn voorganger had een ander idee, en wilde mij direct in dienst nemen en te werk stellen.
gevoel is nu dat ik "verplicht ben" om bij dit bedrijf te blijven werken ondanks dat ik elders een betere baan met (veel) beter salaris kan krijgen.
In contract staat dat ik verplicht ben om de niet afgemaakte opleiding zelf te betalen, terwijl de manager mij verkeerd geïnformeerd heeft.
kan ik hier mijn ontslag indienen onder het mom van deze verkeerde informatie.
verder heeft het bedrijf ook geen proeftijd opgenomen in het contract, is dit niet verplicht? in de cao staat dat bij een werkperiode van meer dan 2 jaar ik een proeftijd heb van 2 maanden (zit nu net over de helft)

wie weet raad?
dank,
"paul"

07-11-2022 Vraag van Paul

Beste Paul,

Je moet kijken welke wederzijdse eisen er gesteld worden voor het opzeggen van dit contract. Zij kunnen vragen om 1 maand opzegtermijn te hanteren of zijn de bepalingen anders. Dat moet je contract te halen zijn. Verdiep je daar in. Als inderdaad naadloos een contract kan plaatsvinden met een nieuwe werkgever, tegen betere arbeidsvoorwaarden, dan zou dit hoogstens kunnen betekenen dat je later start omdat je een opzegtermijn moet nakomen.

Succes met het verdiepen in de contracten. Je mag het eventueel als kopie scannen zodat we er even naar kunnen kijken.

Gr Roy Derksen
Aspect Organisatie & Advies

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste juridisch adviestraject

Wij vergelijken het aanbod voor juridisch advies in Nederland. Je kan zelf zoeken naar de best passende ondersteuning, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Juridisch advies traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40