Vraag

Hoi vroeg me af of ik een vraag kan stellen zo ja bij deze: Er zijn ons 4 mensen ontslagen. twee met vaststellings contract (waaronder ik). De vraag waar ik mee worstel. Zijn ze verplicht om mij te o

07-11-2022 Vraag van J Haan

Beste J. Haan,

Het antwoord van je vraag hangt helemaal samen met de procedure, en stand van zaken die het bedrijf tot nu toe volgt. Hoe gaat is het bedrijf waar je werkt, welke cao is van toepassing. Er moet iets op papier staan over deze reorganisatie, dan wel bezuinigingsronde. Of een bedrijf uiteindelijk verplicht is om je te ontslaan kan ook samenhangen met de uiteindelijke goedkeuring bij het UWV. Het is een relatief kleine groep mensen, men kan het dus individueel laten passeren bij het UWV of als geheel. Het komt zeer zelden voor dat een vaststellingscontract uiteindelijk niet doorgaat, of er moet een baan alternatief geboden worden. Meestal is dat stadium dan al gepasseerd. Op grond van je summiere informatie denk ik dat dit niet van toepassing is.
Wat is er al bekend over de reorganisatie? Welke informatie is al vastgelegd en welke procedure wordt er gehanteerd, dat zijn de belangrijkste zaken voor nu.

Heb je daar inzicht in?

Succes met deze ellendige situatie.
Je mag altijd mijn vragen aanvullen met een gerichte mail aan Aspect.

Gr Roy Derksen

Aspect Organisatie & Advies
info@aspect-organisatieenadvies.nl

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste juridisch adviestraject

Wij vergelijken het aanbod voor juridisch advies in Nederland. Je kan zelf zoeken naar de best passende ondersteuning, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Juridisch advies traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40