Vraag

Ziek en kan oude werkzaamheden niet meer doen

Ik krijg een ZW-uitkering, omdat ik mijn werkzaamheden als callcentermedewerker niet meer kan verrichten. UWV zegt dat ik per 15-11 weer aan werk moet. Maar ik heb een test gedaan voor callcenterwerkzaamheden. Door mijn psychische toestand is deze test niet geslaagd. Ik blijf dus arbeidsongeschikt voor mijn laatst verrichtte werk. Is het dan niet zo dat het UWV me niet arbeidsgeschikt mag verklaren? Welk art. is dat in de ZW? Uiteraard ben ik druk zoekende naar ander werk, maar dat gaat niet zo snel, ik ben bijna 60.

07-11-2022 Vraag van Hans

Hallo Hans,

De situatieschets laat enige interpretatie mogelijk. Dat wil ik er graag bij vermelden. Als ik je goed lees, dan heb je de ziektewet vanuit het UWV of ben je nog in dienst van een werkgever. Welke werkzaamheden van de callcenter mag/ kan je niet meer verrichten? Door wie is er inderdaad getest, dat ben ik eens met mijn bovengenoemde collega. Dit zijn allemaal vragen om uw situatie beter te begrijpen. UWV heeft natuurlijk ook belang bij een positieve en duurzaam mogelijke uitstroom. Ten aanzien van uw vraag welk artikel aan dit verhaal ten grondslag ligt zou ik willen opmerken dat het UWV je hersteld zou kunnen verklaren maar dan moet daar wel opnieuw medisch over geoordeeld worden, men zou je zelfs een bepaalde sanctie kunnen opleggen. Gelukkig is de ZW/WIA regelingen niet leeftijd gebonden, en dit staat ook los van de procedures die gevolgd moeten worden.

Hopelijk wilt u ingaan op de hierboven geformuleerde vragen. U mag natuurlijk ook morgenmiddag even bellen met iemand van Aspect Organisatie & Advies.

Roy Derksen
info@aspect-organisatieenadvies.nl

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste juridisch adviestraject

Wij vergelijken het aanbod voor juridisch advies in Nederland. Je kan zelf zoeken naar de best passende ondersteuning, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Juridisch advies traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40