Gordeon

Plaats een review

Het stidiekeuze- en loopbaanadvies bureau in Zuidwest Nederland

Voor werkgevers:

Organisaties / Bedrijven

Re-integratie

Bij Re-integratie (zowel eerste spoor als tweede spoor*) staat facilitering en ondersteuning van de werknemer en werkgever centraal, waarbij in het kader van Wet Verbetering Poortwachter loopbaanbegeleiding aangeboden wordt aan de werknemer.

Zorgvuldige begeleiding van zowel werkgever als werknemer staat centraal. Waar mogelijk wordt toegewerkt naar ander betaald werk. Daar waar werk niet meer tot de mogelijkheden zal behoren ten gevolge van de aanwezige psychische dan wel fysieke beperkingen, zal het accent gelegd worden op procesbegeleiding naar arbeidsongeschiktheid dan wel werkloosheid. Ook in dat proces zal zoveel als mogelijk re-integratie naar werk onderdeel zijn van de begeleiding, alles binnen het kader van Wet Verbetering Poortwachter. Uiteindelijk doel is een passende oplossing te vinden waar zowel werknemer als werkgever zich in kunnen vinden.

Outplacement

Bij Outplacement staat facilitering en ondersteuning van de (gezonde) werknemer centraal, die zijn of haar loopbaan (moet) gaan wijzigen om deze ergens anders voort te zetten, bijvoorbeeld ten gevolge van een fusie of reorganisatie, of wanneer de werknemer zelf besloten heeft van werkplek te veranderen. Uiteindelijk doel is een passende oplossing te vinden waar de werknemer zich in kan vinden. Dat kan een nieuwe functie zijn in een andere organisatie of wellicht een om-, her- of bijscholingstraject dat een reëel perspectief op passend werk biedt. Ook is begeleiding bij het starten van een eigen bedrijf een optie.

Gordeon is gespecialiseerd op het gebied van re-integratie en outplacement. In de afgelopen jaren heb ik als loopbaancoach mensen gecoacht, waarbij talentontdekking en het optimaal inzetten van talenten in de huidige baan of nieuwe baan het belangrijkste doel was.
Aan de hand van een praktisch en resultaatgericht programma, hebben al deze mensen een flinke stap in hun loopbaan gezet.
Een aantal van hen zijn een eigen onderneming gestart, anderen hebben hun ideale baan binnen of buiten hun organisatie gevonden.
Doordat ze zelf de regie in handen hebben genomen, ervaren ze nu meer plezier, voldoening en succes in hun werk.

Tijdens een oriënterend gesprek licht ik de werkwijze van Gordeon toe. Neem contact op.


Ben je ontslagen en zoek je een nieuwe baan?
Ga jij met tegenzin naar je werk?
Mis je de uitdaging in je werk?
Ervaar je regelmatig spanning of frustratie?
Weet je niet wat jouw ideale baan is?
Heb je medische klachten waardoor je uit moet zien naar ander werk?

Gordeon helpt graag bij het zelfverzekerd en doelgericht sturen van jouw carrière. Want alleen werk dat bij jou past, geeft steeds weer plezier, energie en voldoening. Haal het beste uit jezelf!

Gordeon werkt op een gestructureerde wijze en gefaseerde wijze. Helder, betrokken, duidelijk en resultaatgericht.

De eerste fase staat in het teken van een uitgebreide persoonlijkheidsanalyse, waarbij een vertaling naar functies wordt gemaakt. De volgende onderdelen kunnen deel uitmaken van deze fase.

Ontdekken van jouw echte drijfveren
Ontdekken van jouw talenten
Maken van een online persoonlijkheidstest
Maken van een officiële beroepentest
Vertaalslag maken naar passende functies of eigen onderneming

De tweede staat in het teken van een goede profileringen solliciteren naar passende banen. De volgende onderdelen kunnen deel uitmaken van deze fase.

Optimalisatie CV + sollicitatiebrieven
Vacatures leren analyseren
Persoonlijk profiel in online vacaturesysteem (zoekt in 200.000 vacatures)
Oefenen van meeste gestelde sollicitatievragen

De derde fase staat in het teken van netwerken en het gebruik van social media. Aan de hand van een netwerkplan, wordt het netwerken gestructureerd uitgevoerd. Hierbij maken we gebruik van linkedin, waarbij we jouw netwerkcontacten inzetten om met de juiste mensen in gesprek te komen.

Optimalisatie linkedinprofiel
Opzetten concreet netwerkplan
Strategisch leren netwerken
Uitvoeren netwerkgesprekken met terugkoppeling

Een juiste studie- of loopbaankeuze is essentieel. Wanneer je bedenkt dat een verkeerde studiekeuze al snel € 10.000 kost is het geboden hier intensief mee bezig te zijn.

Wanneer je op je werk niet op de juiste plek zit kan dit leiden tot verschillende psychosomatische klachten. Burn-out is hiervan de bekendste. Dit kan voorkomen worden door een uitvoerig traject in te gaan om dit te voorkomen.

Gordeon onderzoekt je capaciteiten, persoonlijkheid, interesse en waarden (zaken die voor jou belangrijk zijn in studie of werk)

Gordeon beschikt over een uitgebreide en langdurige expertise op het gebied van studie- en loopbaanonderzoeken.

Studiekeuze

Je wilt graag gaan studeren aan een mbo-opleiding, hogeschool of universiteit, maar welke studie is voor jou de het best passende? Je bent gestopt met je studie en wilt een nieuwe studie beginnen, maar welke?
Je weet welke richting je op wilt, maar nog twijfelt tussen twee studies.
Je zoekt een alternatief voor het geval je wordt uitgeloot voor de studie van je keuze.
Je weet niet goed weet welke minor je wilt doen.
Je hebt moeite met de keuze voor een masteropleiding.
Je twijfelt of je de goede studie doet.

Sector-en profielkeuze

Je middelbare schooltijd is vol keuzes. Sommige zijn wat ingrijpender dan andere, maar ze kunnen allemaal de rest van je leven beïnvloeden. De keuzes die te maken hebben met je beroep hangen allemaal met elkaar samen. Want je profiel-of sectorkeuze en daarmee je vakkenpakket zijn soms rechtstreeks je ticket voor je studiekeuze, je vervolgopleiding.

Gordeon geeft een deskundig en onafhankelijk en afhankelijk advies.

Wij zijn gevestigd in:

Middelburg

Heb je interesse? Vul je gegevens in:

Ons aanbod

Advies op maat

Prijs op aanvraag

Wilt u een advies op maat? Leg ons uw situatie uit en wij geven u altijd persoonlijk advies.