Carrièrepoort

Bekijk bedrijfsprofiel

Training herkennen en leren omgaan met persoonsproblematiek

€ 0,00 (3 maanden)

9.0

Aantal vestigingen: 4 Aanbod beschikbaar: Online, Rotterdam, Utrecht Max. 7 deelnemers

Voor wie is de cursus bedoeld:

Deze cursus t.w.v. €995,- is GRATIS met STAP-budget. Bedoeld voor leidinggevenden of HR Specialisten die te maken krijgen met medewerkers met psychisch verzuim.

 

Inhoud van de training

65% van het verzuim in Nederland heeft geen fysieke, maar een psychische oorzaak. Depressie, een burn–out, overspannenheid of een angststoornis vallen bijvoorbeeld onder psychisch verzuim. Vaak leiden deze psychische klachten ook tot fysieke klachten. De duur van psychisch verzuim is voor ieder individu verschillend, maar de gemiddelde duur van verzuim door psychische klachten is 180 dagen.

 

De training “herkennen van en leren omgaan met persoonsproblemen op de werkvloer” gaat in op het signaleren van en inspelen op de meest voorkomende psychische ziektebeelden die zorgen voor langdurig verzuim:

- Stress en burn–out–Angststoornissen zoals paniek en sociale fobie

- Middelenstoornis zoals problematisch alcohol–en drugsgebruik

- Stemmingsstoornissen zoals depressie en bipolaire stoornis.

In de training wordt theoretische uitleg gegeven over bovenstaande ziektebeelden. Daarnaast wordt per ziektebeeld besproken welke signalen op de werkvloer aanwezig kunnen zijn en wat voor benadering c.q. bejegening passend en helpend is. Door eerder de psychische klachten te signaleren, wordt de verzuimduur verkort. Tevens zorgt tijdige (passende) actie ervoor dat de situatie niet verergert.

Heb je interesse? Vul je gegevens in