Vraag

Ik ben verpleegkundige maar heb de laatste 10 jaar gewerkt met sgevg en sglvg cliënten dus weinig verpleegtechnische handelingen ik wil graag in een ziekenhuis werken maar mis de skills

een soort carriereswitch ik wil graag doorleren doorstuderen of in de breedte of in de diepete [specialisatie]

07-11-2022 Vraag van sas

Het is geweldig dat je de wens hebt om jezelf verder te ontwikkelen en misschien zelfs te specialiseren in een bepaald gebied van de gezondheidszorg. Hier zijn een paar opties die je kunt overwegen:

Bijscholing: Overweeg om een bijscholing of cursus te volgen om jezelf vertrouwd te maken met de benodigde verpleegtechnische handelingen en vaardigheden die je nodig hebt om in een ziekenhuis te werken. Dit kan je helpen om weer aan de slag te gaan en je vaardigheden op te frissen.

Vervolgopleiding: Als je de wens hebt om je te specialiseren in een bepaald vakgebied binnen de gezondheidszorg, zou je kunnen overwegen om een vervolgopleiding te volgen als nurse practitioner of gespecialiseerd verpleegkundige.

Stage of werkervaring: Wellicht kun je tijdelijk of parttime in een ziekenhuis werken of een stage lopen zodat je praktische ervaring op kunt doen. Je collega's en leidinggevenden kunnen je helpen om de kneepjes van het vak weer onder de knie te krijgen.

Praktijkgerichte trainingen: Er bestaan veel praktijkgerichte trainingen voor verpleegkundigen die je kunnen helpen om je vaardigheden bij te werken. Dit zou je een stapje dichterbij je doel kunnen brengen.

Praat met carrièrecoaches, begeleiders, professoren en professionals uit de sector om te zien welke opties het beste bij je passen. Plan vervolgens een carrièretraject uit dat je helpt om je doelen te bereiken.

Vergeet niet: verandering kost tijd, dus het is oké als dingen niet meteen lopen zoals je zou willen. Zolang je gefocust blijft en hard werkt, zal je uiteindelijk je doelen bereiken. Blijf geduldig en positief en werk gestaag aan jouw professionele ontwikkeling. Succes!

22-11-2023Antwoord door Werksite

Vond je dit antwoord nuttig?

Hallo Sas, als je geregistreerd bent, dan is het het makkelijkst om eens te informeren welke cursussen je moet doen om je skills te verbeteren. Wellicht is je basis al voldoende om kans te maken op een baan in het ziekenhuis. Korte termijn doel is dan ervaring op te doen en langere termijn doel zou dan zijn om uit te stromen naar de 'gewenste richting'.

Wil je meer weten dan moet je eens informeren bij Roy. Hij heeft veel kennis op gebied van carrièreswitches. Je mag mailen en ook elke middag bellen 0614420322.

Succes!

Aspect Organisatie & Advies
info@aspect-organisatieenadvies.nl

07-11-2022 Antwoord door Roy

Vond je dit antwoord nuttig?

Volgens de WET big moet u uw verpleeg technische vaardigheden jaarlijks laten toetsen. Het register is er om toe te zijn op de kwaliteit, dus de skills van de zorgverlener.

07-11-2022 Antwoord door Medi-Step

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van het beste assessmentbureau

Wij vergelijken het aanbod voor assessment in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende assessment, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Assessment traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40