Vraag

Mag mijn werkgever adviseren om psychotherapie te volgen?

Toen ik in 6 jaar geleden in dienst kwam, vroeg mijn werkgever of ik zwakke punten heb. Dat ik soms wat snel boos wordt heb ik geantwoord.
Twee jaar daarna zouden er klachten over mij zijn, terwijl niemand iets heeft laten merken, heeft gemaild of wat dan ook. Ik mocht niet weten waar de klacht vandaag kwam. Ik kon niet zelf bedenken wat mogelijk de aanleiding voor de klachten was. Evengoed kreeg ik 6 coaching sessies onder werktijd en betaald door de werkgever: uiteraard prima. Maar bij de evaluatie werd mij verteld dat de coaching wel goed was verlopen, maar dat ik dringend en langdurig psychotherapie moet gaan volgen - op eigen initiatief en kosten en via mijn eigen verzekering. Dat wil ik niet, en ik voel me erg onder druk gezet door mijn baas. Mag zij zulke dingen wel (zo dringend) adviseren?

07-11-2022 Vraag van Nieck

Vervelend voor u. Dit mag een werkgever niet doen inderdaad. De werkgever mag u wel naar een bedrijfsarts zenden en die mag uiteraard wel diagnose stellen en daar eventuele adviezen over geven.

07-11-2022 Antwoord door Sieger

Vond je dit antwoord nuttig?

Dat mag inderdaad niet. Het is echter wel handig om te weten te komen, waar de klachten vandaan komen, van wie en waarop deze gebaseerd zijn. Als je dat niet weet kun je er ook niets aan doen (als je dat wil b.v.) Dus is de vraag wat de coaching dan wel gedaan heeft en hoe dat is uitgewerkt. Ook blijft er een dreiging als ik het goed begrijp en in dat kader is het wijs om de werkgever de indruk te geven, dat je er alles aan doet (uiteraard op jouw manier, hoe die manier er uit ziet, hoeft hij niet te weten.) Het is niet handig om over een jaar opnieuw dit soort ellende mee te maken. Succes en groet,

07-11-2022 Antwoord door Erik

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste arbodiensten

Wij vergelijken het aanbod van arbodiensten in Nederland. Je kan zelf zoeken naar de best passende dienst, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Arbodiensten traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40