Vraag

Ziektewet en zwanger

Ik heb vorig jaar meerdere keren aangegeven dat het mij teveel werd op het werk. De vele functies waren niet meer uit te voeren en had meer mensen nodig. Deze kreeg ik niet vanwege geen geld voor personeel. In december mijn vakantie op kunnen nemen en in januari aan een leidinggevende aangegeven dat ik zwanger was, 2 weken later moest ik aan tafel zitten met haar en de baas waarin het een vervelend gesprek werd, dat ik mijn werk niet goed deed en iemand aangesteld was om mij aan te gaan sturen en mijn functie uit elkaar werd gehaald. Er werden hele vervelende dingen verteld waardoor ik kortweg ingestort ben. Na mijn ziekmelding werd er direct een bedrijfsarts op mijn afgestuurd (na 3 uur). Zij heeft mij 100% arbeidsongeschiktheid verklaard en strikte rust geadviseerd. Mijn baas liet het daar niet bij en bleef mailen. Inmiddels is het nu rustig. ik zit nog altijd in de ziektewet en heb sinds kort wat meer rust gekregen. Nu heb ik mijn baas zelf nog niet ingelicht over mijn zwangerschap. Al weet iedereen het van het bedrijf verder al. De verklaring heeft hij nog niet ontvangen..
Op dit moment wordt mijn loon nog betaald door mijn baas (ik zit nu in de 3e maand thuis). Wanneer ik aangeef dat ik zwanger ben, word ik dan direct naar het UWV doorgestuurd? Ondanks dat ik niet met zwangerschapsgerelateerde klachten thuis zit. Ik krijg nu nog geen uitkering via het UWV namelijk, alles gaat nog via mijn baas.
Zijn er nog belangrijke punten waar ik op moet letten?

07-11-2022 Vraag van Sandra

Vervelend dat u zo'n onprettige werkomgeving heeft en er niet naar u geluisterd wordt. Indien u zwanger bent, wordt u niet direct doorgestuurd naar het UWV, dat mag en kan alleen indien er sprake is van ziekte of klachten op grond van de zwangerschap hetgeen bij u niet aan de hand is.

Als u vragen heeft, neem gerust contact op! 071-888 59 05

07-11-2022 Antwoord door Sieger

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste arbodiensten

Wij vergelijken het aanbod van arbodiensten in Nederland. Je kan zelf zoeken naar de best passende dienst, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Arbodiensten traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40