Vraag

Ww-ziektewet, weet niet waarop te solliciteren

Ik heb altijd gewerkt als onderhoudsmonteur tot ik om economische redenen ontslagen werd. Vanuit de ww ben ik in de ziektewet gekomen, Ik heb reuma (RA + psoriasis), slechte voeten (aangeboren/ heb volledig orthopedische schoenen), instabiele linker pols en door de reuma willen mijn handen niet altijd mee werken. Daarnaast ben ik een asperger.
Ik kan dus niet lang staan, zitten, bukken, tillen, enz. Ik heb een technische opleiding MTS WTB + een boel cursussen.
Vraag 1: Ik weet niet waarop ik moet solliciteren aangezien ik niet meer mag/kan tillen en sleutelen. Dit gaat eventjes goed maar dan gaan mijn vingers en handen protesteren. (vingers willen bijvoorbeeld niet meer buigen)

Mijn ziektewet uitkering loopt af en moet volgens de uitkeringsinstantie bijstand aanvragen. Reuma is chronisch dus dat gaat nooit over en word in de toekomst alleen maar erger.
Ik heb echter 1x een uwv arts gezien en verder niemand. Ben verder ook niet gekeurd door een uwv arts. Geen hulp helemaal niets.
Vraag 2 : Is het niet normaal dat je een eindkeuring krijgt?
Vraag 3 : Ik heb nog ww over moet dat niet eerst uitbetaald worden alvorens ik naar de bijstand moet?

07-11-2022 Vraag van Bert

Beste Bert,
Het is raar dat je ziektewet uitkering afloopt en dat je geen keuringsarts hebt gezien. Waarschijnlijk heeft het UWV het niet helemaal juist in deze. Vanuit de ziektewet moet je eerst beter worden verklaard voor dat je er uit wordt gezet. Het is ook gebruikelijk dat je een functionele mogelijkheden lijst moet invullen zodat kan worden gekeken welke werkzaamheden je nog wel kan uitvoeren.Je kan een bezwaar indienen. Het is juist dat je nog ww uitkering kan krijgen als je daar nog recht op hebt. Dus succes met bezwaar maken en met het vinden van werkzaamheden, als je geen recht blijkt te hebben op een WIA uitkering.
www.anitasmeding.nl

07-11-2022 Antwoord door Anita

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste arbodiensten

Wij vergelijken het aanbod van arbodiensten in Nederland. Je kan zelf zoeken naar de best passende dienst, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Arbodiensten traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40