logo
Vraag

Klachten rug door tillen

Ik werk al 20 jaar in de verpleging. Het werk bevalt me nog altijd erg goed. Maar ik krijg helaas steeds sneller rugklachten. Ik werk met bejaarden die vaak in en uit een stoel moeten geholpen, of in bed en in onder de douche. Het geeft een grote belasting ondanks de nodige hulpmiddelen. Door de grote werkdruk neem je ook niet altijd de tijd voor jezelf waardoor de klachten nog erger worden. Fysiotherapie helpt wel alleen altijd tijdelijk. Maar mijn vraag is hoe ik dit werk kan blijven volhouden.

07-11-2022 Vraag van Margo

Antwoord van EnnovyCo - Coaching & Communicatie

Hallo Margo,

Je schrijft dat je niet altijd de tijd neemt voor jezelf, waardoor de klachten erger worden. De volgende stap,na dit inzicht, is wat ga je daar aan doen.
In de zorg zijn hulpmiddelen aanwezig om juist deze klachten te voorkomen. Kom je er niet uit dan raad ik je aan om eens met je leidinggevende hierover te praten. Die heeft er meer aan dat je aan de bel trekt dan dat je langdurig uitvalt.
Fysio is een tijdelijke oplossing voor een probleem dat je op een andere wijze moet oplossen als je dat structureel wilt doen.
Je bent een zeer waardevolle kracht in de zorg, zeer ervaren en die zijn te koesteren. Werkdruk zit ook vaak in je hoofd. Natuurlijk is het druk, en natuurlijk zijn er altijd dingen die even snel moeten. Maar.... als je iets meer de tijd neemt, voel jij jezelf er beter bij, voelt je client zich beter door jouw rust en kun je langer doorwerken omdat je om jezelf denkt. Mogelijk is er ook een arboarts bij jullie waar je eens een gesprekje mee kunt voeren over je klachten en de mogelijkheden dit op te lossen.

Succes!

Hartelijke groet,
Yvonne van Lith
EnnovyCo -Werk Met Zorg
www.ennovyco.nl

07-11-2022Antwoord door Yvonne

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste arbodiensten

Wij vergelijken het aanbod van arbodiensten in Nederland. Je kan zelf zoeken naar de best passende dienst, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Arbodiensten traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40