Vraag

Zeer grote problemen financieel, sollicitatiehulp nodig

Ik kan een maand lang typen wat de problemen zijn maar daar schiet ik niets mee op.
Zal het kort houden.
Beide ouders overleden.
Ik erfde het huis met flinke successierechten, had geen andere keuze, geen huis = op straat wonen. Geen recht op bijstand of uitkering. Geld raakt op. Ik kan geen baan vinden. Ben tot alles bereid maar ik word niet aangenomen. Heb geen andere familie. Ben alleen. Ik ben zeer wanhopig opzoek naar een baan en over een paar maanden is het geld op en dan zie ik geen uitweg. Tenzij ik ergens binnen Noord Holland een baan vind, desnoods partime, vanaf 20uur per week tot bijv 35-30 uur , 30 uur vind ik mooi dat zou genoeg zijn om mijn levensonderhoud te voorzien. maar als ik dat niet vind binnen nu en 8 weken dan vrees ik het ergste.
Wie heeft advies voor mij?

07-11-2022 Vraag van Paco

Hoi Paco, dat klinkt als een noodkreet. De eerste vraag die bij me opkomt, is 'wat voor soort opleiding en ervaring heb je en wat voor soort werk zoek je of ben je bereid om te doen?'
Met vriendelijke groet,
Bobby Diekstra
www.diekstraloopbaanadvies.nl

07-11-2022 Antwoord door Bobby

Vond je dit antwoord nuttig?

Beste Paco,
Wat ontzettend vervelend dat je je in deze ellendige situatie bevindt. Dat vraagt om een oplossing, maar ik twijfel eraan of je met sollicitatiehulp binnen 8 weken uit brand geholpen bent. Daar wil ik eerlijk in zijn. Eerder raad ik je aan met een financieel deskundige om de tafel te gaan zitten en een plan van aanpak te maken om weer financiƫle rust te krijgen. Mogelijk dat je hierin keuzes moet maken met vervelende consequenties, maar het gaat wel rust kunnen opleveren. In ieder geval zal een stressvolle situatie, waarin je je nu bevindt, ervoor zorgen dat je niet onbevangen in het sollicitatieproces kunt zitten. Dat kan dan weer weerstand oproepen bij potentiƫle werkgevers, waardoor je vervolgens weer een afwijzing te verwerken krijgt. Dus eerst financieel plan op orde en dat een baan daar onderdeel van gaat zijn, zal je niet verbazen. Daarvoor kun je dan een beroep doen op een loopbaanprofessional.
Veel sterkte, succes en wijsheid!
Marianne Elken
www.elkentalent.nl

07-11-2022 Antwoord door Marianne

Vond je dit antwoord nuttig?

Hoi Paco, dat klinkt als een noodkreet. De eerste vraag die bij me opkomt, is 'wat voor soort opleiding en ervaring heb je en wat voor soort werk zoek je of ben je bereid om te doen?'
Met vriendelijke groet,
Bobby Diekstra
www.diekstraloopbaanadvies.nl

07-11-2022 Antwoord door Bobby

Vond je dit antwoord nuttig?

Hoi Paco, qua werk je schrijft dat je solliciteert. Kom je er niet doorheen komt met je sollicitaties? Als dat zo is, dan is het mogelijk zinvol om goed te kijken hoe je solliciteert, hoe je cv eruit ziet en je brief. Op www.nationalevacaturebank.nl kan je je voordeel doen met het verbeteren van je brief en cv. Als je wel op gesprek komt, maar niet verder, dan is het goed om te kijken wat je kan doen aan je presentatie in gesprekken, maar dat is stap 2. Verder klinkt het wel alsof je er goed aan doet om naar de huisarts te gaan zodat je doorgestuurd kan worden naar bijvoorbeeld maatschappelijk werk. Zodat iemand met je mee kan kijken wat verstandig is om te doen en welke mogelijkheden je hebt. Financieel gezien en werktechnisch. Dit kan je helpen om wat minder vanuit een gevoel van paniek te solliciteren (en dat onbedoeld misschien ook wel uit te stralen naar aankomende werkgevers), maar dat je met meer rust, beleid en vertrouwen, kan zoeken (waarmee je je kansen op werk vergroot). Verder zijn er ook altijd banen waarvoor je geen of nauwelijks scholing nodig hebt en die je vrij snel kan doen, zoals postbezorger of postsorteerder. Dat is niet in de lijn van je opleiding en zal een stuk minder verdienen, maar mogelijk is het wel beter dan niks. Van daaruit kan je dan wellicht met wat meer rust en beleid verder solliciteren naar de door jouw gewenste baan. Kan je daar wat mee?
Hartelijke groet,
Bobby Diekstra
www.diekstraloopbaanadvies.nl

07-11-2022 Antwoord door Bobby

Vond je dit antwoord nuttig?

Wij helpen je bij het vinden van de beste sollicitatietraining

Wij vergelijken de sollicitatietrainingen in Nederland. Je kan zelf zoeken naar het best passende traject, of je vraagt ons om advies. Wij zijn onafhankelijk en delen graag onze expertise.

Sollicitatietraining traject

Bekijk zelf alle trajecten per regio, expertise en kosten. Lees de reviews.

Behoefte aan maatwerk?
Vraag snel 3 offertes op.

Vul het formulier in of neem snel contact met ons op.
085 - 40 195 40