Opzegtermijn bij 0-urencontract

Ik heb een fulltime baan gekregen. Over een week kan ik beginnen, maar nu wil mijn huidige werkgever dat ik een maand uitwerk en dat terwijl het een 0-urencontract is. Wat kan ik doen? Kan mijn werkgever mij verhinderen om direct met mijn nieuwe baan te beginnen van 40 uur, terwijl ik nu een 0-urencontract heb?

1 REACTIE   87835x bekeken   3 april 2013

Telefonisch advies? 085 - 40 195 40

1 reactie
Flex&Werk
Beste Iteke, Ook met een nulurencontact heb je een opzegtermijn. Hoelang deze zal zijn, is afhankelijk van je arbeidsverleden bij deze werkgever. Van belang is dat een nulurencontract nooit langer dan 6 maanden mag duren. Mocht je langer dan deze 6 maanden bij deze werkgever in dienst zijn, is je contract nietig. Indien je korter dan 5 jaar hebt gewerkt voor deze werkgever, heb je een maand opzegtermijn. Een voorbeeld. Het is 13 maart en de werknemer wil de arbeidsovereenkomst opzeggen. Er zijn geen afspraken over de opzegtermijnen gemaakt, zodat voor de werknemer de wettelijke opzegtermijn van 1 maand geldt. De werknemer kan dan opzeggen tegen het einde van april. De arbeidsovereenkomst eindigt dan met ingang van 1 mei. Succes. Groet, E.Schonewille
5 april 2013

Vrijblijvend informatie ontvangen?

Vrijblijvend informatie ontvangen van Flex&Werk.

 

Geef een reactie op deze vraag
Geef een zo volledig mogelijke reactie.
Verwijzingen naar contactgegevens zoals mailadressen, telefoonnummers en websites worden om privacy-redenen automatisch verwijderd.