Artikel geschreven door Werksite.nl

Omscholen op je 30e!?

Waarom wil iemand zich laten omscholen? Redenen genoeg. En wat is een gangbare leeftijd om je te laten omscholen? Veel mensen gaan omscholen rond hun 30e. Op die leeftijd hebben de meesten al een aardige werkervaring achter de rug en weten ze rond hun 30e wat ze absoluut wel en absoluut niet in een baan zoeken.
Eén ding staat vast; men is nooit te oud om te leren. Wanneer iemand is uitgekeken op zijn huidige baan en op zoek is naar ander werk, betekent dat vaak ook een andere opleiding. Omscholen is dan een prima argument. Een ander heeft veel moeite een passende baan bij de opleiding te vinden die hij gevolgd heeft. Ook dat is een goede reden voor omscholen.

Goede start
Omscholen is een goede manier om een grotere kans op de arbeidsmarkt te krijgen. Maar waar begin je als je wilt omscholen? Allereerst is het belangrijk om te kijken wat het beste bij je past. Met een simpele beroepskeuzetest wordt het al gauw duidelijk waar iemands interesse, capaciteiten en expertise ligt. Vandaar uit is het gemakkelijker over omscholing na te denken.

Vergoeding
Velen weten het niet, maar er bestaat de mogelijkheid om een deel van de kosten voor omscholen vergoed te krijgen door het UWV. Met name mensen die langdurig op zoek zijn naar een baan en met hun huidige opleiding weinig kans maken, komen voor vergoeding om zich te laten omscholen in aanmerking.

Bijscholen
Omscholen betekent vaak verandering van baan. Toch zijn er genoeg medewerkers die rond hun 30e behoefte hebben aan meer uitdaging, maar niet per sé bij hun huidige werkgever weg willen. Zich laten bijscholen is dan een optie in plaats van zich te laten omscholen. Dat een medewerker zijn kennis up to date houdt en zich samen met het bedrijf ontwikkelt naar hoger niveau is ook in het voordeel van een werkgever.

Heb je een vraag over dit onderwerp, vul het formulier in:

Relevante artikelen en diensten

Beroepskeuzetest

Welke baan past het beste bij mij?

Artikel

Studiekeuze: gratis studiekeuzetest en studieadvies

Studiekeuze: een belangrijke stapJe hebt je middelbare school afgerond. En nu? Je staat voor je stud...

Artikel

Omscholen op je 30e!?

Waarom wil iemand zich laten omscholen? Redenen genoeg. En wat is een gangbare leeftijd om je te lat...

Artikel

Hulp decaan bij studiekeuze

Of je nu VMBO, MBO, Havo of VWO volgt, je krijgt altijd te maken met een studiekeuze. Wanneer je na ...

Artikel

Studiekeuze, wat is wijsheid

Een studiekeuze is voor het leven, wordt wel eens gezegd. Dat maakt het extra moeilijk welke studi...

Artikel

Studiekeuzeadvies

Je examen van VMBO, HAVO of VWO komt in zicht en je hebt nog geen flauw idee wat je er na wilt gaa...