Artikel geschreven door Werksite.nl

Studiekeuzeadvies

Je examen van VMBO, HAVO of VWO komt in zicht en je hebt nog geen flauw idee wat je er na wilt gaan doen. En zeker voor diegene die nog geen 18 jaar zijn is het verplicht om een vervolgopleiding te volgen. Een studiekeuzeadvies is dan een goed middel om er achter te komen wat je absoluut niet wil en wat je eventueel wel wil. Studiekeuzeadvies geeft goed inzicht in je kwaliteiten en de mogelijke studie die je het beste kunt gaan volgen.
Maak nu onze gratis studiekeuzetest!

Inzicht
Met een studiekeuzeadvies krijg je inzicht in de motivatie en drijfveren, je persoonlijkheid, je leerstijl en je (verborgen) talenten. Ook wordt met een studiekeuzeadvies duidelijk in welke branche je het liefste wilt gaan werken en welke opleiding voor jou qua niveau haalbaar is. In een studiekeuzeadvies staat de toekomstige student centraal en wordt er goed de tijd genomen om kwaliteiten en wensen boven water te halen. Een studiekeuzeadvies wordt gegeven door speciale bureau´s. Een traject beslaat ongeveer vier weken. Uiteraard zijn daar wel kosten aan verbonden.

Kosten
Aan studiekeuzeadvies hangt wel een prijskaartje. Zeker wanneer je studiekeuzeadvies door een specifiek bureau laat uitvoeren zijn daar kosten aan verbonden. De kosten variëren tussen de 350 en de 750 euro. Soms kunnen de kosten vergoed worden vanuit het persoonsgebonden budget, leergebonden financiering of de zorgverzekeraar. Wanneer je kiest voor studiekeuzeadvies via een beroepskeuzetest op internet is dat vaak zonder kosten.


De moeite waard
Ondanks de kosten is een studiekeuzeadvies wel de moeite waard. Behalve dat je een schriftelijke test moet afleggen, kom je er in gesprekken met loopbaancoaches achter waar je kwaliteiten liggen. Aan het eind van het traject krijg je een studiekeuzeadvies dat het beste bij je past en waarbij je gemotiveerd een studie zal starten.

Heb je een vraag over dit onderwerp, vul het formulier in:

Relevante artikelen en diensten

Beroepskeuzetest

Welke baan past het beste bij mij?

Artikel

Omscholen op je 30e!?

Waarom wil iemand zich laten omscholen? Redenen genoeg. En wat is een gangbare leeftijd om je te lat...

Artikel

Studiekeuze, wat is wijsheid

Een studiekeuze is voor het leven, wordt wel eens gezegd. Dat maakt het extra moeilijk welke studi...

Artikel

Studiekeuze: gratis studiekeuzetest en studieadvies

Studiekeuze: een belangrijke stapJe hebt je middelbare school afgerond. En nu? Je staat voor je stud...

Artikel

Hulp decaan bij studiekeuze

Of je nu VMBO, MBO, Havo of VWO volgt, je krijgt altijd te maken met een studiekeuze. Wanneer je na ...

Artikel

Studiekeuzeadvies

Je examen van VMBO, HAVO of VWO komt in zicht en je hebt nog geen flauw idee wat je er na wilt gaa...