Artikel geschreven door Werksite.nl

Studeren? Vraag advies aan onze studiekeuzeadviseurs

Studeren geeft je in dit economische klimaat geen garantie op werk. Wel vergroot het je baankansen aanzienlijk. De meest logische aanpak is een studie kiezen die aansluit bij je interesses. Wie hier niet zo gauw op kan komen, kan een beroepskeuzetest doen. En wie juist het idee heeft dat hij teveel hobby’s en interesses heeft, is misschien een thuisstudie geschikt of een opleiding tot ondernemer: bedrijfskunde of een MBA.

Een studie kiezen doe je niet zomaar. Al kan het moeilijk zijn om het je in te beelden, je zult toch een interessegebied moeten vinden waar je in de toekomst pakweg 40 jaar per week in zou kunnen werken. In het meest ideale geval ga je je droombaan uitvoeren, waarbij je fluitend naar het werk gaat en bijna met tegenzin weer naar huis, maar wat is dat en hoe vind je het? Een decaan of een loopbaanadviseur kan je hierbij de goede richting in wijzen.

Kies de juiste opleiding
Weet je eenmaal wat je wilt studeren, dan heb je soms ook nog de keuze uit meerdere beroepsopleidingen en instituten, zowel privé als publiek. Je budget speelt natuurlijk een rekening bij je studiekeuze, maar ook de reputatie van de onderwijsinstelling en jouw ambities. Misschien is het wel veel verstandiger om die studie in het buitenland te doen. 

Succesvol worden zonder studeren?
Er zijn heel wat voorbeelden van mensen die succesvol zijn geworden zonder de middelbare school af te ronden. Dit waren vooral de ondernemende types: Bill Gates, Mark Zuckerberg en Steve Jobs zijn hier de bekendste voorbeelden van. Ze waren zo geobsedeerd door hun hobby dat ze er helemaal voor gingen. Ben jij niet zo’n ondernemend type of heb je niet zo’n wereldveranderend idee, dan biedt studeren nog steeds de beste kansen op succes. 

Werksite is jouw startpagina als het om studeren en werk zoeken gaat. Onze loopbaanexperts helpen je graag bij het vinden van de juiste studie. Stel je vragen over studeren eenvoudig online en ontvang al snel hun antwoord. Handig! Heb je een vraag en wil je persoonlijk advies, bel dan met onze adviseurs via telefoonnummer 085 - 40 195 40.

Heb je een vraag over dit onderwerp, vul het formulier in:

Relevante artikelen en diensten

Beroepskeuzetest

Welke baan past het beste bij mij?

Artikel

Studiekeuze, wat is wijsheid

Een studiekeuze is voor het leven, wordt wel eens gezegd. Dat maakt het extra moeilijk welke studi...

Artikel

Omscholen op je 30e!?

Waarom wil iemand zich laten omscholen? Redenen genoeg. En wat is een gangbare leeftijd om je te lat...

Artikel

Hulp decaan bij studiekeuze

Of je nu VMBO, MBO, Havo of VWO volgt, je krijgt altijd te maken met een studiekeuze. Wanneer je na ...

Artikel

Studiekeuzeadvies

Je examen van VMBO, HAVO of VWO komt in zicht en je hebt nog geen flauw idee wat je er na wilt gaa...

Artikel

Studiekeuze: gratis studiekeuzetest en studieadvies

Studiekeuze: een belangrijke stapJe hebt je middelbare school afgerond. En nu? Je staat voor je stud...