Artikel geschreven door Werksite.nl

Werken via detachering

Wanneer je op detacheringsbasis werkt, werk je steeds tijdelijk voor verschillende opdrachtgevers. Je hebt echter wel een vast contact bij een detacheringsbureau. De professionals die op deze manier werkzaam zijn komen vooral uit de Human Resource, ICT, Finance en Marketing.

Vooral voor beginnende professionals vormt dit een ideale manier om snel ervaring op te doen binnen uiteenlopende bedrijven. In een relatief korte periode kun je  goed gevuld curriculum vitae opbouwen.

Vast inkomen
Met een detacheringscontract ben je niet alleen verzekerd van een vast inkomen, er zijn ook allerlei gunstige arbeidsvoorwaarden waar je van profiteert. Soms rijd je in een auto van de zaak of krijg je een dertiende maand uitbetaald.
Detachering is dus iets anders dan als ZZP-er werkzaam zijn. Je hebt immers een vast contract bij een detacheerder, wat meer zekerheid geeft. Als ZZP-er is het altijd maar afwachten of je weer een nieuwe opdracht krijgt.

Tijdelijk werk
De periode waarvoor je bij een bedrijf werkt is wisselend, maar meestal gaat het om enkele maanden. Je vervangt bijvoorbeeld iemand die met tijdelijk verlof is, of je springt bij in het geval van een reorganisatie van het bedrijf. Detachering vraagt dus om enige flexibiliteit, maar daar staat veel interessante werkervaring tegenover.

Detacheerder vinden
Wanneer je als professional op zoek gaat naar een geschikte detacheerder, is het belangrijk om verschillende bureaus met elkaar te vergelijken. Zorg er vooral voor dat de desbetreffende detacheerder gespecialiseerd is in jouw branche en veel interessante opdrachtgevers heeft.

Voor bedrijven
Ook opdrachtgevers die een detacheerder zoeken, doen er goed aan om een uitgebreide vergelijking te maken. Kan de detacheerder de juiste mensen leveren voor de juiste prijs-kwaliteitsverhouding en hoe verloopt de communicatie met het bureau?

Loopbaanexperts
Ben jij een professional op het gebied van ICT, Human Resource, Finance of Marketing; en overweeg jij voor een detacheringsbureau te gaan werken? Dan heb  je ongetwijfeld allerlei vragen over deze carrière-switch? Neem daarom eens contact op met de loopbaanexperts van Werksite. Zij kunnen je bijstaan met advies.

Heb je een vraag over dit onderwerp, vul het formulier in:

Relevante artikelen en diensten

Beroepskeuzetest

Welke baan past het beste bij mij?

Artikel

Uitzendbureaus in Nederland

De uitzendbureaus in Nederland zijn bijzonder productief, en helpen werkgevers massaal aan flexibe...

Artikel

Werving en selectie voor de juiste baan

Werving en selectiebureaus bieden doorlopend vacatures. Zodra je een carrièrestap overweegt, ...

Artikel

Recruitment via Twitter

Twitter is helemaal ´hot´. Niet alleen om anderen op de hoogte te houden van jouw bele...

Artikel

De voordelen van detachering, of toch een vaste job

Onder detachering verstaan we het op tijdelijke basis uitlenen van professionals aan opdrachtgever...

Artikel

De wereld van recruitment en headhunters

In het zoeken van nieuwe medewerkers kan voor een bedrijf veel tijd gaan zitten. En omdat tijd gel...

Artikel

Werving en selectie via social media

Het vinden van werknemers gaat voor bedrijven die aan werving en selectie doen steeds meer via soc...

Artikel

Werving en selectie contract

Er zijn veel bureau´s die in opdracht van andere organisaties werving en selectie uitvoeren,...